Teiginiai

Bulgarijos princesės išvaizdos pokyčius lėmė jos fizinės, emocinės, protinės sveikatos sutrikimai.

Verdiktas

Patyčios dėl Bulgarijos princesės Kalinos išvaizdos neturi pagrindo. Kaip rodo įrašai apie ją bei fotografijos, moteris propaguoja aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą, daug dėmesio skirdama jėgos treniruotėms. Princesės veido pokyčius lėmė su odontologinėmis problemomis ir gydytojo klaida susijusi infekcija.

Melo detektoriaus komentaras

Socialinių tinklų vartotojų dėmesį princesė Kalina patraukė po to, kai gegužės 29 d. kartu su vyru pasirodė Ferdinando I – pirmojo dinastijos karaliaus, Bulgarijai atgavus nepriklausomybę nuo Osmanų imperijos, kūno repatriacijos ceremonijoje. Pasaulio dėmesį patraukė itin raumeninga princesės figūra ir pasikeitusi išvaizda.

Kai kurie socialinių tinklų vartotojai išplatino skirtingų periodų princesės nuotraukas, siekdami pabrėžti, kaip drastiškai moteris pasikeitė. Internete pasirodė ir įžeidžiančių komentarų, kuriuose abejojama Kalinos emocine, fizine ir protine sveikata. Po tokiais įrašais komentatoriai taip pat spėliojo, kas kaltas dėl tokių pasikeitimų – vartojami steroidai ar plastinės operacijos. Tačiau nė viena iš pateiktų versijų nėra teisinga.

Klaidinančios žinutės

Bulgarijos princesė Kalina viešumoje pasirodo itin retai. Paskutinį kartą ji kartu su vyru patraukė paparacių dėmesį per ceremoniją šių metų gegužės mėnesio pabaigoje, tačiau tai buvo pirmas toks kartas nuo 2020 m., todėl daugelį princesės nuotraukų skiria nemažas laiko tarpas.

Į kritiką dėl raumeningos figūros Kalina surreagavo duodama interviu Ispanijos naujienų portalui „!Hola¡“ (čia). Paklausta, ar tikėjosi sulaukti tiek daug dėmesio savo išvaizdai, princesė atsakė: „To nesitikėjau. Tiesiog vilkėjau suknelę be rankovių. XXI amžiuje moters fizinė forma neturėtų būti verta pirmų naujienų puslapių.“

Princesė paaiškino, kad nesitreniruodama jaučiasi blogai, todėl laikosi sunkaus treniruočių režimo. Jėgos treniruotės moters gyvenime nėra naujiena, kartu su savo vyru Kitin ji treniruojasi jau nuo 2000 m. ir visą gyvenimą gyveno itin aktyvų gyvenimo būdą.

Tačiau internautų dėmesį patraukė ne tik princesė raumenys, bet ir veidas. Komentatoriai įtarinėjo, kad sudarkyti veido bruožai galėjo būti plastinių operacijų pasėkmė, tačiau tai – netiesa. Moters veide matomos deformacijos nėra jos pačios pasirinkimas.

2018 m. portale „Vanity Fair“ publikuotame straipsnyje princesės vyras Kitín Muñoz atvirai papasakojo, kas lėmė moters išvaizdos pokyčius, nes ir tuo metu internetas mirgėjo nuo sąmokslo teorijų (čia).

Vyro teigimu, kai Kalina buvo aštuonerių, ji išsilaužė abu priekinius dantis. 1999 m. būdama studentė ji nuėjo pas odontologą, kad susidėtų dantų vainikėlius, tačiau odontologas per giliai išgręžė kaulo pagrindą. Į išgręžtą vietą įsimetė infekcija, o tai lėmė rimtas problemas ir operaciją.

2000 m. Kalina kartu su vyru Kitin dalyvavo ekspedicijoje jūroje (Kitin yra mokslininkas ir tyrinėtojas, – aut. past.) ir būtent tuo metu infekcija atsinaujino. Iš pradžių niekas tam neskyrė didelio dėmesio, o skausmą moteris malšino vaistais nuo skausmo ir antibiotikais, tačiau infekcija ėmė progresuoti, o keliaudama Kalina neturėjo prieigos prie medikų ir normalaus gydymo. Galiausiai, infekcijai įsimetus į akį moteris buvo evakuota, imtasi visų veiksmų, siekiant įveikti infekciją ir išgelbėti akį bei nosį, tačiau šis įvykis lėmė aiškiai matomas deformacijas moters veide, kurios kas kartą kursto smalsuolių fantaziją.

Tą kartą duodamas interviu princesės sutuoktinis patvirtino, kad moteris yra sveika, gyvena aktyvų ir džiugesio kupiną gyvenimą, daug keliauja.

Princesė Kalina neretai patraukia visuomenės dėmesį ir dėl savo ekstravagantiško, karališkosios šeimos nariams neįprasto stiliaus. Ji nevengia dėvėti iššaukiančių drabužių, išskirtinių galvos apdangalų, turinčių etninių motyvų. Tai galima paaiškinti tuo, kad nuo labai jauno amžiaus Kalina domėjosi metu, o vėliau tai tapo ir jos studijų bei karjeros objektu.