Įrašas, kuriame matomi besimeldžiantys vyrai, socialiniuose tinkluose pradėtas platinti kovo 5 d. Kai kurie „Facebook“ vartotojai nurodė, kad jame matomi už taiką ir savo šalį besimeldžiantys ukrainiečiai.

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką paaiškėjo, kad įrašas nufilmuotas ne Ukrainoje, o Lenkijoje, kur kiekvieno mėnesio pirmą šeštadienį vyksta vyrų rožinio kalbėjimas įvairiuose Lenkijos miestuose. Kovo 5 d. vyrai rinkosi kalbėti rožinio Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

Ši tradicija, skirtingai nei teigiama kai kuriuose komentaruose socialiniuose tinkluose, nėra susijusi su šiuo metu Ukrainoje vykstančiu karu. Kartą per mėnesį vykstantis rožinio kalbėjimas, į kurį daugiausia susirenka vyrai (nors daugelyje religinių interneto svetainių nurodoma, kad į susibūrimą gali ateiti ir moterys), yra skirtas pagerbti Nekaltąją Švč. Mergelės Marijos Širdį ir prisiminti Dievo numatytą vyro rolę.

Išvados

Vaizdo įraše matomi ne už Ukrainą besimeldžiantys ukrainiečiai, o vyrų rožinio pamaldose, kas mėnesį vykstančiame religiniame renginyje, dalyvaujantys žmonės. Įrašas buvo nufilmuotas kovo 5 d. Varšuvoje, Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją