Socialiniuose tinkluose dalinamasi fotografija, kurioje vaizduojamas miegantis, šunį apsikabinęs, kareivis. Šalia jo matyti ant žemės numesta kareiviška kuprinė. Nuotraukos kampe – dar vienas miegantis karys. Nuotrauka pasidalinta kartu su komentaru: „Štai kaip didingai ir narsiai ilsisi Ukrainos kariai“. Tačiau fotografijoje vaizduojama ne Ukraina ir ne ukrainiečių pajėgos.

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką, galima rasti daugiau tos pačios fotografijos kopijų. Tai – garsaus australų fotožurnalisto Gary Ramage Afganistane daryta nuotrauka.

Atvirkštinės vaizdų paieškos rezultatai parodė, kad nuotrauka buvo daryta Afganistane, australų fotožurnalisto Gary Ramage

Prieraše prie jos nurodyta: „Jungtinių Valstijų jūrų pėstininkas glaudžiasi prie savo sprogmenų aptikimo šuns „Auggie“, kad sušiltų naktį. Marjah rajonas, Helmando provincija, Pietų Afganistanas, 2010 m. gegužės 26 d.“

G. Ramage dokumentuoja karinius konfliktus visame pasaulyje. Jo fotografijose atsispindi vaizdai iš Somalio, Bosnijos, Kosovo, Irako, Afganistano ir kitų karštųjų taškų.

Ši fotografija suvirpino daugelio žmonių širdis ir „Head On“ fotografijų festivalio tinklaraštyje pateko į geriausių nuotraukų iš Afganistano sąrašus.

Išvados

Fotografijoje, kurioje matomas kartu su šunimi miegantis karys vaizduojamas Jungtinių Valstijų jūrų pėstininkas, kovojęs Afganistane, o ne Ukrainos karys. Nuotrauka nėra susijusi su šiuo metu Ukrainoje vykstančiu karu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją