Teiginiai

Arnoldas Schwarzeneggeris turėjo miegoti miegmaišyje šalia viešbučio, kurį pats atidarė, nes darbuotojai atsisakė jam skirti nemokamą kambarį.

Verdiktas

Melas. Šia fotografija 2016 m. pasidalino pats aktorius kaip pokštu, kad, neva, miega šalia savo paties skulptūros. Istorija apie viešbutį yra išgalvota, o skulptūra iš tiesų stovi šalia Didžiojo Kolambuso konferencijų centro, Kolambuso mieste, Ohajo valstijoje.

Melo detektoriaus komentaras

Internautų dėmesio sulaukusioje nuotraukoje vaizduojama neįprasta scena – garsus amerikiečių aktorius, buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris miega miegmaišyje priešais įėjimą į viešbutį. Šalia viešbučio taip pat stovi jį patį vaizduojanti bronzinė kultūristo statula, o šalia jos įrašytas garsaus vyro vardas – Arnoldas. Fotografija sulaukė didelio dėmesio socialiniuose tinkluose, kur buvo pasidalinta po kelis šimtus kartų.

Atvaizdą paviešinę žmonės papasakojo už širdies griebiančią istoriją, iliustruojančią, kaip greitai žmonės pamiršta garsenybes. Pasak jų, A. Schwarzeneggeriui teko miegoti šalia viešbučio, kurį jis pats, eidamas Kalinfornijos gubernatoriaus pareigas, atidarė. Taip nutiko dėl to, kad viešbučio darbuotojai, kadaise tikinę, kad aktoriui ir politikui visada atsiras laisvas kambarys viešbutyje, atsisakė jį suteikti.

Klaidinanti žinutė

Dėl to A. Schwarzeneggeris, neva norėdamas tokiu būdu išreikšti savo moralinę poziciją, atsigulė šalia pastato miegmaišyje ir perdavė žmonėms žinutę apie tai, kad pinigai ir aukštos pareigos dar ne viskas, nes žmonės pamiršta, kad juos turėjai vos tik to netenki. O svarbiausia gyvenime tinkamai pasirinkti žmones ir skirti pakankamai dėmesio tiems, kurie iš tiesų tave vertina.

Tačiau, kad ir kaip įkvepiančiai skambėtų ši pamokanti istorija, su paviešinta A. Schwarzeneggerio nuotrauka ji neturi nieko bendro. Ta pačia fotografija 2016 m. sausio 15 d. pasidalino pats aktorius savo „Instagram“ paskyroje, šalia angliškai prirašydamas – „Kaip pasikeitė laikai.“ Tuo metu A. Schwarzeneggeris filmavo filmą Ohajo valstijoje, Kolambuso mieste, ir tokiu būdu norėjo papokštauti (čia).

Netiesa ir tai, kad statula, šalia kurios guli aktorius, stovi šalia viešbučio. Ji pastatyta prie Didžiojo Kolambuso konferencijų centro (čia). Kūrinys 2012 m. buvo pastatytas prie Franklino apygardos veteranų memorialo auditorijos, kurioje 1970 m. vyko konkursas „Ponas pasaulis“. Jį laimėjo tuomet tik 23 metų A. Schwarzeneggeris. Vėliau, 2014 m., statula perkelta į dabartinę vietą. Jos perkėlimo ceremonijoje dalyvavo ir pats aktorius.