Teiginiai

Europos Parlamento narė Michelle Rivasi staiga mirė. Sutapimas? Ne, tiesiog labai norėjo žinoti daugiau, nei galima.

Verdiktas

Melas. Oficiali ir neginčijama M. Rivasi mirties priežastis yra širdies smūgis, kuris yra labai dažna mirties priežastis ir ypač tarp vyresnio amžiaus žmonių. Nėra jokių įrodymų, kad su M. Rivasi buvo susidorota dėl jos veiklos.

Melo detektoriaus komentaras

Europos Parlamento narė M. Rivasi mirė lapkričio 29 dieną. Skelbiama, kad ją širdies smūgis ištiko Briuselyje, kai ji ruošėsi vykti į Europos Parlamentą. Moterį atskubėję medikai dar bandė gaivinti, nuvežė į ligoninę, tačiau joje teko konstatuoti politikės mirtį.

Apie M. Rivasi mirtį paskelbė Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola. „Liūdime dėl staigios mūsų kolegės M.Rivasi mirties“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „X“ parašė ji, kartu pareiškė užuojautą velionės šeimai ir artimiesiems (čia).

Kiek vėliau pranešimas apie mirtį pasirodė ir M. Rivasi oficialioje paskyroje „X“. Jame buvo pateikta daugiau detalių, kas nutiko politikei. Lapkričio 29-osios rytą ištikus širdies smūgiui, moteris buvo skubiai nugabenta į ligoninę Briuselyje. Medikams jos gyvybės išgelbėti nepavyko. Tuo metu, kai sunegalavo, ji buvo pakeliui į Europarlamentą (čia).

Tačiau socialinių tinklų vartotojams M. Rivasi mirtis nepraslydo pro akis. Jie viešai teigė, kad su politike buvo susidorota, nes ji norėjo žinoti ir paviešinti daugiau tai, ką kiti buvo linkę nuslėpti apie COVID-19 vakcinas.

Klaidinanti žinutė

M. Rivasi save vadino vakcinų skeptike, palaikė alternatyviąją mediciną. Ji iš tiesų kėlė nemažai klausimų dėl kompanijų „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtų vakcinų nuo COVID-19, kritikavo privalomą sveikatos priežiūros darbuotojų skiepijimą Prancūzijoje, dėl to buvo vertinama prieštaringai.

Siekdama skaidrumo, dalį savo paskutinės kadencijos M. Rivasi skyrė vadinamosios „SMS aferos“ tyrimui. Jis buvo susijęs su įtarimais dėl EK pirmininkės U.von der Leyen ir „Pfizer“ generalinio direktoriaus Alberto Bourlos susirašinėjimo trumposiomis žinutėmis apie derybas dėl 1,8 mlrd. dozių COVID-19 vakcinų pirkimo sutarties (čia).

2022 m. balandį grupė EP narių net padavė į teismą EK, siekdami, kad ši institucija paviešintų visas sutartis dėl vakcinų. Jos atstovai savo ruožtu aiškino, kad to padaryti neleidžia konfidencialumo įsipareigojimai (čia).

Nepaisant šių M. Rivasi veiksmų, prielaida, esą šis prašymas ir jos domėjimasis vakcinų pirkimu buvo mirties priežastis, kad kažkas prie to prisidėjo, yra neteisingas. Nei pranešimuose apie politikės mirtį, nei kolegų įrašuose socialiniuose tinkluose tokios aplinkybės neminimos. Arba mirties priežastis visai nenurodyta, arba kalbama tik apie širdies smūgį, taigi mirtį dėl natūralios priežasties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)