Teiginiai

Japonijoje paskelbta nepaprastoji padėtis po to, kai 96 milijonų piliečių kraujyje po COVID-19 vakcinacijos buvo aptikta „nanorobotų“.

Verdiktas

Melas. Japonijoje jokia ekstremalioji padėtis nepaskelbta ir nė vieno žmogaus ktaujyje neaptikta „nanorobotų“, nes tai yra neįmanoma. Japonijos Sveikatos apsaugos ministerija žmonėms ir toliau rekomenduoja skiepytis nuo COVID-19.

Melo detektoriaus komentaras

Melagingą straipsnį (čia), kad Japonija paskelbė nepaprastąją padėtį po to, kai „nanobotai“ buvo rasti 96 milijonų piliečių, kurie buvo pasiskiepiję nuo koronaviruso, kraujyje paskelbė portalas „The People’s Voice“. Jį nepriklausomi vertintojai jau ne vienerius metus skelbia abejotinu tšaltinių, kurio patikimumas yra labai žemas (čia).

Melaginga žinutė

Japonija net neuždraudė COVID-19 vakcinų, nors tokia melaginga žinia taip pat buvo [pasirodžiusi internete. Japonijos sveikatos ministerija pranešė, kad nuo šių metų balandžio skiepai nuo COVID-19 nebebus nemokami, tačiau nepaskelbė vakcinų uždraudimo. Japonija siūlo „Pfizer/BionTech“ ir „Moderna“ mRNR vakcinas, taip pat vieną iš Daiichi Sankyo – pirmojo Japonijos namuose užauginto koronaviruso vakcinos (čia).

Nors buvo pranešta apie vakcinos šalutinį poveikį, Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad Japonijoje buvo tik du incidentai dėl mirties po vakcinacijos, kai negalima atmesti vakcinų kaip priežasties (čia).

Kioto universiteto Visuomenės sveikatos mokyklos mokslininkai, 2023 m. spalį paskelbė savo tyrimo išvadas, kurios teigiama, kad 2021 m. Japonijoje įdiegta vakcina tais metais sumažino mirčių nuo COVID-19 skaičių daugiau nei 97 proc. (čia).

Jau seniai paneigta, kad COVID-19 vakcinose nėra jokių „nanorobotų“. „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“ sukurtos mRNR vakcinos skiriasi nuo anksčiau skirtų skiepų, nes užuot susidūrusios su imunine sistema su susilpnėjusios arba deaktyvuotos formos viruso dalimi, kad sukurtų antikūnus, jos pateikia viruso dalies „planą“, kurį organizmas gali atpažinti ir su juo kovoti vėliau.

Vakcinose naudojami mažyčiai riebalų burbuliukai, vadinamus lipidų nanodalelėmis , kad įkapsuliuotų trapias mRNR molekules ir jose esančią informaciją, kad apsaugotų jas tol, kol jas bus galima saugiai pristatyti į ląsteles, nesuardant organizmo fermentų. Šiame vaizdo Bostono universiteto biomedicinos inžinerijos profesorė Catherine Klapperich AFP sakė, kad vakcinose nuo COVID-19 „nėra robotų“. Ji apgailestavo, kad žodis „nanotechnologijos“, sukurtas prieš kelis dešimtmečius, laikui bėgant buvo neteisingai interpretuojamas. „Iš tikrųjų žodis „nanotechnologija“ tiesiog reiškia, kad tai technologijos ar medžiagos, kurių mastelis yra nanometras , ir viskas. Tai iš tikrųjų labai pasyvi medžiaga, tai lipidas. Nėra nieko mechaninio, nėra nieko elektrinio, nėra nieko magnetinio“, – sakė ji ir pridūrė, kad be lipidų labai mažai mRNR patektų į ląsteles „ir imuninis atsakas nebūtų labai stiprus“ (čia).