Teiginiai

Gaukite vienerių metų nemokamą viešojo transporto bilietą. Įmonė nusprendė paremti Klaipėdos gyventojus dėl padidėjusių mokesčių.

Verdiktas

Melas. Bendrovė „Klaipėdos keleivinis transportas“, kuri uostamiestyje atsakinga už viešąjį transportą ir autobusų bilietų pardavimą, nevykdo jokių apklausų ir nedovanoja viešojo transporto bilietų. Socialiniuose tinkluose platinama naujiena apie galimybę gauti nemokamą metinį viešojo transporto bilietą yra apgaulė.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniame tinkle „Facebook“ sukčiai sukūrė apgaulingą paskyrą „Klaipėdos viešojo transporto kortelė“ ir joje siūlo „nemokamus“ bilietus. Paskyra panaši į tikrą viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ paskyrą.

Joje yra vos du įrašai, abiejuose skelbiama, kad „gaukite vienerių metų nemokamą viešojo transporto bilietą. Įmonė nusprendė paremti Klaipėdos gyventojus dėl padidėjusių mokesčių. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pereiti į nuorodą žemiau ir atsakyti į trumpą apklausą“.

Melaginga žinutė

Paspaudus ant aktyvios nuorodos, atsirado puslapis, kuris taip pat yra labai panašus į tikrąją „Klaipėdos keleivinio transporto“ interneto svetainę.

Puslapyje skelbiama, kad norint gauti vieną iš 500 viešojo transporto kortelę, su kuria bus galima nemokamai važinėtis visus metus, reiki atsakyti į tris klausimus: Ar jau esate girdėjė apie KKT kortelę?; Ar naudojatės mūsų paslaugomis?; Ar gyvenate Klaipėdoje?

Atsakius į šiuos klausimus, prasideda tarsi loterija, kurioje reikia paspausti ant dovanos formos. Po vieno ar dviejų paspaudimų paskelbiama, kad esate laimėtojas ir nukreipiama į mokėjimo puslapį, kur reikia suvesti savo asmens duomenis.

Po loterijos sukčiai iškart nukreipia į mokėjimų puslapį

„SVARBU. Socialiniuose tinkluose platinama naujiena apie galimybę gauti nemokamą metinį viešojo transporto bilietą yra apgaulė. Įstaiga nevykdo jokių apklausų, platinama nuoroda yra apgaulė“, - savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė „Klaipėdos keleivinis transportas (čia).

Vietinei žiniasklaidai įstaiga taip pat pateikė informaciją, kad jos vardu naudojasi sukčiai. „Pranešėme ir jau ne kartą socialinį tinklą valdančiai „Meta“ įmonei apie tą apgaulingą paskyrą, tačiau reakcijos kol kas nesulaukėme. Prašome ir Jūsų, jeigu esate socialiniame tinkle, raportuoti apie tuos sukčius, taip reakcija bus greitesnė. Prašome perspėti apie tuos sukčius ir jūsų bendravimo rate esančius žmones“, - į klaipėdiečius kreipėsi „Klaipėdos keleivinis transportas (čia).

Tiesa, nuo šių metų pradžios Klaipėdoje išties pasikeitė viešojo transporto kainos (čia).