Teiginiai

Michelle Obama iš tiesų yra vyras, kurio vardas yra Michael LaVaughn Robinson.

Verdiktas

Melas. Melaginga žinia, kad buvusi pirmoji JAV ponia yra vyras, pakeitęs lytį, paremta tik suklastotomis nuotraukomis. Vyras, kurio vardas ir pavardė yra Michael Lavaughn Robinson, realiai net neegzistuoja, o Michelle mergautinė pavardė yra LaVaughn Robinson.

Melo detektoriaus komentaras

Jau kelerius metus socialiniuose tinkluose sklinda melaginga naujiena, kad Michelle Obama yra iš tiesų yra vyras, kuris prieš keliolika metų pasikeitė lytį ir tapo moterimi.

Internautai skelbia, kad išties M. Obama yra Michael LaVaughn Robinson. Tačiau remiantis „Google“ paieškos rezultatais, toks vyras net neegzistuoja – jis visur vaizduojamas greta M. Obamos ir dažniausiai yra minimas faktų tikrintojų straipsniuose (čia).

Melą apie M. Obamos lytį skleidžiantys internautai remiami tik suklastotomis Michelle ir jos vyro Baracko Obamos nuotraukomis.

Viena jų – poros jaunystės nuotrauka. Ją 2019 m. sausio 17 d. paskelbė pats Barackas Obama, sveikindamas savo žmoną su 55-uoju gimtadieniu (čia ir čia).

Netrukus socialiniuose tinkluose ši nuotrauka išplito gerokai pakoreguota, tyčia iškraipant Michelle Obamos bruožus, kad ji atrodytų vyriška.

Suklastota nuotrauka
Melaginga žinutė

2022 m. spalį „Facebook“ vartotojas paskelbė seną nuotrauką, kurioje buvęs JAV prezidentas Barackas Obama ir jo būsima žmona Michelle jaunystėje stovi šalia Kalėdų eglutės. Ši nuotrauka taip pat buvo suklastota taip, kad atrodytų, jog Michelle turi labai daug vyriškų bruožų ir įrodytų, kad jos vardas yra Michaelas (čia).

Faktų tikrintojai, pavyzdžiui, „Reuters“ ar „PolitiFact“ ne kartą paneigė melagingus teiginius, kad buvusi pirmoji ponia Michelle Obama gimė vyru (čia ir čia).