Socialinių tinklų naudotojai pasidalino sprogimo vaizdais, siedami juos su balandžio mėnesį nuskendusiu Rusijos karo laivu „Moskva“, tačiau patikrinus minėtą įrašą paaiškėjo, kad jis su šiuo įvykiu neturi nieko bendro.

Balandžio 13 d. Ukraina paskelbė dviem raketomis pataikiusi į Juodosios jūros flagmaną kreiserį „Moskva“. Sekančią dieną Rusija pripažino, kad laivas nuskendo. Socialiniuose tinkluose suskubta skelbti informaciją apie svarbų įvykį, tačiau kai kuriose nuotraukose ir vaizdo įrašuose pasidalinta medžiaga, nesusijusia nei su Rusija, nei su minėtu laivu.

Pavyzdžiui, vaizdo įraše, kurio nuotraukas pateikiame straipsnio viršelyje, matomas ne sprogimas Rusijos kariniame laive, o išbandoma nauja Norvegijos ginkluotųjų pajėgų raketa, kuria buvo taikyta į naudoti nebetinkamą laivą.

Šis vaizdo įrašas 2013 m. buvo įkeltas į Didžiosios Britanijos naujienų agentūrai ir žiniasklaidos įmonei „swns“ priklausančią „Youtube“ paskyrą. Įrašo aprašymas, išvertus iš anglų į lietuvių kalbą, skamba taip: „Tai – dramatiška akimirka, kai laivas susprogdinamas, siekiant parodyti galingą naują raketą. Norvegijos ginkluotosios pajėgos paleido į jūrą eksploatuoti nebetinkamą fregatą, kad panaudotų ją kaip taikinį pratybų metu. Tada į laivą jie tiksliai nutaikė naująją „Joint Strike Missile“ raketą, sukeldami didžiulį sprogimą ir padarydami laivui didelę žalą.“
Išvados

Vaizdo įraše nufilmuotos Norvegijos ginkluotųjų pajėgų pratybos, išbandant naują raketą, o ne Rusijos kreiserio „Moskva“ apšaudymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją