Socialiniame tinkle „Facebook“ skleidžiama dezinformacija. Vienoje žinutėje teigiama, kad „Ukraina niekada nesusitvarkė dokumentų JTO, kad ji yra NACIJA. Todėl ji NĖRA.“ Toks teiginys – melagingas.

Melaginga informacija

Ukrainos Sovietų Socialistinė Respublika buvo viena iš 51 Jungtinių Tautų organizacijos įkūrėjų 1945 m. birželio 26 d.

1991 m., žlugus Sovietų Sąjungai, nepriklausomybę atgavusi Ukraina pakeitė vardą, tačiau išlaikė savo vietą JTO. Ukrainos vardu ji yra JTO nare iki šiol.

JTO susikūrė po Antrojo Pasaulinio karo ir įsipareigojo užtikrinti taiką ir saugumą pasaulyje. Pagrindiniai JTO tikslai apima taikos palaikymą pasaulyje; draugiškų santykių palaikymą tarp skirtingų tautų; pagalbą tautoms, siekiant gerinti nepasiturinčių žmonių gyvenimą ir kovoti su alkiu, ligomis ir neraštingumu bei įkvėpimą gerbti vieni kitų laisves ir teises; būti centru, koordinuojančiu skirtingų tautų veiksmus, kad būtų pasiekti bendri tikslai.

JTO pripažinimas – vienas iš svarbių žingsnių, teritorijai siekiant nepriklausomos šalies statuso. Nors universalaus recepto, kaip teritorija gali tapti nepriklausoma valstybe nėra, kitos esminės sąlygos siekiant šio tikslo – nepriklausomybės paskelbimas, kitų pasaulio valstybių pripažinimas, gyventojų, kuriuos vienija tas pats identitetas, turėjimas ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją