Teiginiai

Pergalės kalboje G. Meloni pažadėjo apginti Italiją nuo Klauso Schwabo ir Pasaulio ekonomikos forumo (ČIA ir ČIA).

Verdiktas

Pirmadienio ryte pasakytoje pirmoje kalboje po pergalės rinkimuose G. Meloni pažadėjo atstovauti visus italus ir ieškoti, kas jungia, tautą, o ne ją skiria. Taip pat politikė apgailestavo dėl mažo italų aktyvumo šių metų rinkimuose, bet pabrėžė, kad rinkimų rezultatai aiškiai parodė, jog italai valdžioje nori matyti centro dešiniųjų partiją „Italijos broliai“. Kalboje nė vienu žodžiu nebuvo užsiminta nei apie K. Schwabą, nei apie Pasaulio ekonomikos forumą.

Melo detektoriaus komentaras

Paaiškėjus, kad sekmadienį Italijoje įvykusius visuotinius rinkimus laimėjo neofašistinių šaknų turinti partija „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia) ir jos lyderė Giorgia Meloni, ėmė sklisti klaidinanti informacija apie pirmąją politikės viešai pasakytą pergalės kalbą.

Neretai melagienas ir sąmokslo teorijas skleidžiančiuose portaluose pasirodė žinučių, esą politikė viešai pažadėjo ginti Italiją nuo Klauso Schwabo ir Pasaulio ekonomikos forumo, tuo neva išgąsdindama ES ir JAV globalistus.

Straipsniuose pasidalinta ir dviejų minučių trukmės reportažu, kuriame girdimi G. Meloni pergalės kalbos fragmentai neva pagrindžiantys, kad politikė iš tiesų išsakė pareiškė ginsianti Italiją nuo Pasaulio ekonomikos forumo sumanytojo Klauso Schwabo ir „globalistinio dreifo tų, kurie tapatybę ir visas jos formas laiko blogiu, kurį reikia įveikti.“

Tačiau peržiūrėjus minėtą vaizdo įrašą (ČIA) akivaizdu, kad nieko panašaus G. Meloni savo kalboje nesakė. Esminė žinutė, perduodama reportaže, yra ta, kad, pasak jos, akivaizdu, jog Italijos žmonės apsisprendė norintys turėti centro dešiniųjų vyriausybę, kurią vestų „Italijos brolių“ partija. „Jei mes būsime pakviesti valdyti šią šalį, mes tai darysime visiems italams, visiems, pabrėždami, kas mus jungia vietoje to, kas mus skiria“, - aiškino G. Meloni.

„Sky News“ reportaže taip pat pabrėžiama, jog G. Meloni vadovaujami „Italijos broliai“ prieš keturis metus vykusiuose rinkimuose surinko vos 4 proc. rinkėjų balsų, o dabar jų populiarumas smarkiai išaugo, tačiau dėl kraštutinių dešiniųjų pergalės džiūgauja ne visi, mat koalicijoje taip pat bus dvi kontraversiškos politinės figūros – Silvio Berlusconi ir Matteo Salvini.

„Youtube“ platformoje taip pat galima rasti visą G. Meloni pirmadienio ryte pasakytos kalbos vaizdo įrašą (ČIA), tačiau ir jame politikė nė vienu žodžiu neužsimena nei apie K. Schwabą, nei apie Pasaulio ekonomikos forumą. Nors „Sky News“ reportaže paminėtos esminės G. Meloni kalbos idėjos, pilname jos pasisakymo įraše taip pat galima išgirsti apie politikės apgailestavimą dėl rekordiškai mažo italų aktyvumo šių metų rinkimuose, taip pat užuominą, kad pastaruoju metu Italija ir Europos Sąjunga išgyvena sudėtingus laikus, todėl reikalingas visų susitelkimas ir abipusė pagarba. Savo kalbą G. Meloni užbaigė padėkomis visiems, lydėjusiems ją rinkiminės kampanijos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją