Sunerimę internautai gausiai dalijosi žinia apie Lietuvoje turinčią veikti radioaktyviųjų atliekų saugyklą. Melagingai teigiama, kad Lietuvoje bus įrengti keli radioaktyvių atliekų atliekynai gėlo vandens kloduose.

Tačiau „Melo detektorius“ paaiškina, kad šalyje bus įrengiamas tik vienas radioaktyvių atliekų giluminis atliekynas, o radioaktyvios atliekos nebus leidžiamos į gėlo vandens klodus. Atliekynas bus įrengiamas vandeniui nelaidžiuose sluoksniuose ir dideliame gylyje (daugiau nei 200 m). Plačiau apie tai skaitykite čia.

Kita sparčiai plitusi melagiena susijusi su JAV pastarosiomis savaitėmis užklupusiais uraganais „Milton“ ir „Helene“. Internautai platina sąmokslo teoriją, kad šie uraganai ir po to sekę potvyniai Floridoje buvo sukurti dirbtinai, naudojant HAARP technologijas. Melagingai teigiama, kad tai būtų palanku prezidento posto siekiančiai demokratei Kamalai Harris.

Melagienos apie orų valdymą ir stichijų kūrimą plinta labai dažnai, o jų kontekste dažniausiai linksniuojama tyrimų stotis HAARP. Iš tiesų, ji skirta ne valdyti orus, o tyrinėti Žemės jonosferos sluoksnį. Vykstant kovai dėl JAV prezidento posto, viešojoje erdvėje matyti daug melagingų pranešimų apie orų valdymą ir JAV pareigūnų reakcijas į uraganų padarytą žalą, dalį šios informacijos platina prezidento posto siekiantis Donaldas Trumpas. Čia „Melo detektorius“ apžvelgė, kad pasaulyje nėra technologijų, kurios galėtų valdyti uraganus.

Nemažai dėmesio socialiniuose tinkluose šią savaitę sulaukė ir besitęsianti reperio P Diddy istorija, o tiksliau – ilgametis atlikėjo draugas reperis Jay-Z. Melaginga teigiama, kad atlikėjas pasikeitė vardą, atsivertė į judaizmą ir paprašė Izraelio pilietybės. Tačiau pranešimai apie Jay-Z permainas yra satyra, atliepianti jo artimo bičiulio reperio P Diddy sulaikymą dėl kaltinimų seksualiniu išnaudojimu. Plačiau apie tai skaitykite čia.