Interviu „Delfi“ G. Landsbergis teigė, jog deklaracija už šeimos įsigytą turtą Graikijoje buvo pateikta kelios dienos po „paskutinių dokumentų pasirašymo“.

„Greičiau paprasčiausiai nėra įmanoma. Taigi, ta deklaracija iš karto tampa vieša“, – tikino jis.

TS–LKD lyderis G. Landsbergis taip pat aiškino, jog saugodamas savo ir savo šeimos teisėtą privatumą, kitaip nesielgtų.

„Kitas aspektas yra susijęs su pačiu viešinimu. Kadangi tai yra gyvenamas objektas, jame būna mano vaikai. Šią vasarą ten buvo mano sesuo, dukterėčia, sūnėnas – maži vaikai, yra turbūt natūralus noras tą teisėtą privatumą kaip asmens, politiko <...> apsaugoti.

Ir neskelbti adreso, nors galbūt labai smalsu yra pasižiūrėti, kaip ten kas viduje gyvena“, – kalbėjo jis.

TS–LKD vadovas priminė, jog gyvenamą būstą jie pakeitė ir Lietuvoje.

„Nepaisant to, kad yra politikų, kurie tą adresą jau yra paskelbę ir pasakę, kad jį paskelbs ir rusams okupacijos atveju, jog jie galėtų ir karto ateiti blogo siekiantys. Bet viešai to daryti net ir prezidento paragintas aš tikrai neketinčiau. <...> Nesijaučiu, kad turėjau kažkaip kitaip daryti, saugodamas savo ir savo šeimos teisėtą privatumą“, – išskirtiniame interviu „Delfi“ sakė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

„Delfi“ primena, kad prieš kelias savaites „Lietuvos rytas“ pranešė, jog G. Landsbergio šeima įsigijo prabangią vilą Graikijos Eginos saloje. Laikraščio duomenimis, sklypas su pastatais įregistruotas ministro žmonos Austėjos Landsbergienės vardu.

Kaip skelbė „Lietuvos rytas“, už šį nekilnojamąjį turtą dar 2022 metų vasarį A. Landsbergienė sumokėjo 255 tūkst. eurų avansą. Pasirodžius publikacijai, viešojoje erdvėje kilo klausimų dėl to, kad sklypo įsigijimo mėnuo sutampa su Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžia.

Reaguodama į šią žinią Seimo opozicijos atstovai surinko parašus klausimams apie G. Landsbergio žmonos turimą nekilnojamąjį turtą Graikijoje. Pasirašiusieji ministro ketina teirautis, kodėl, prabangų nekilnojamą turtą ministro šeima įsigijo panašiu metu, kai Rusija užpuolė Ukrainą ir ar tai nesiunčia dviprasmiškos žinutės.

2022 ir 2023 metų A. Landsbergienės turto deklaracijose nurodytas 795 tūkst. eurų vertės nekilnojamasis turtas užsienyje.

Visą G. Landsbergio interviu, kuriame jis kalbėjo apie prezidento G. Nausėdos kerštą, artėjančius Seimo rinkimus ir jo vadovaujamos partijos šansus juose žiūrėkite „Delfi“ nuo 16 valandos.