„Mieli žmonės, man daug svarbiau jūsų pasitikėjimas, negu atlyginimas“, – prieš rinkimus kalbėjo jis.

„Ir atiduosiu. Nei vieno nepirkau, nei jūsų, nieko“, – atsakydamas į klausimą, ar tai nebuvo papirkinėjimas, kalbėjo P. Gražulis.

Jo prašymu, šio klausimo svarstymas VRK nukeltas.

„Mes paklausėme jo informacijos, gavome atsakymus, buvo atliktas vertinimas ir dabar VRK priims sprendimą – patvirtins tą pažymą arba ne“, – sakė komisijos pirmininkė Lina Petronienė.

Jos teigimu, pažymoje VRK nariams siūloma P. Gražulį pripažinti papirkus rinkėjus, tad europarlamentarui gali negrąžinti rinkimų užstato.

Tai, pažymi LNK Žinios – 9 tūkstančiai eurų.

P. Gražulis sako, kad pirmosios algos dar negavo, tad pusės dar niekam nepervedė, bet pažadą vykdys.

„Tai kiekviena rinkiminė programa partijos yra papirkimas. Mažinimas mokesčių, didinimas algų ir kiti, kai sako, kažkokie tai nuostatos – tai yra papirkimas, šitaip galima traktuoti. Gi nemėtau iš lėktuvo kažkokių ledų ar ko, nedalinu žmonėms“, – teigia europarlamentaras.

VRK stebės Ledų šventę

Ledų bus Kėdainiuose, pažymi LNK Žinios. Sugrįžta ledų šventė.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas čia lipdavo ant scenos.

„Tai aš noriu paklausti, ar laukiat ledų lietų?, – archyviniuose kadruose iš 2012 metų klausė V. Uspaskichas. – Tai, davai, tada visi kartu – ledų lietų!“.

Žmonės juos gaudydavo apverstais skėčiais. Dar V. Uspaskichas dainuodavo.

Bet pastaruosius kelerius metus ledų šventė nevyko – paskutinį kartą „Vikonda“ ją surengė 2020 metais, beje, kai irgi vyko Seimo rinkimai.

Šiemet iš dangaus mėtys ne pačias porcijas, bet žetonus, kuriuos bus galima iškeist į ledus, vėl bus Selas.

V. Uspaskichas teigia, kad Ledų šventės sugrįžimas ir tai, kad po kelių mėnesių rinkimai, nesusiję.

„Tai ko jūs visi pergyvenat dėl Ledų šventės, ji yra tradicinė šventė ir jokių čia papirkinėjimų nėra. Neorganizuoja politinė organizacija, organizuoja biznio kompanija“, – teigia V. Uspaskichas.

VRK dėl Ledų šventės skundų negavo, bet renginį stebės.

„Tai ir vertinsime, ar kažkas kalbės, apie ką kalbės, ar apie rinkimus bus kalbama, siejama su rinkimais, ar bus naudojama kažkokia simbolika ar panašūs dalykai“, – teigė L. Petronienė.

Ledų šventė ir verdiktas dėl P. Gražulio bus kitą savaitę.

Beje, europarlamentaras paaiškino, kodėl vaikščiojo apie Europos Komisijos pirmininkę, kai buvo skelbiami balsavimo rezultatai.

„Tiktai R. Juknevičienė ir konservatoriai gali filmuotis su von der Leyen – P. Gražulis negali. Nu, kas čia? Koks aš kitoks europarlamentaras?“, – klausė jis.