Kadangi susirgimas iki šiol tiksliai neįvardintas pavadinkime jį taip – demokratitas. Arba paprasčiau: ūmus arba lėtinis apsinuodijimas demokratija. Jis dažniausiai ištinka silpno imuniteto asmenis tais atvejais, kai vakarietiškos demokratijos uraganas užgriūna staiga. Demokratija – svaigi, pavojinga, panašiai kaip ir vynas. Vyno kultūros šalyse apsinuodijimo vynu atvejai – labai reti, o kai kur demokratija baigiasi sekmadienį, trečią po pietų.

Autoritarinėse šalyse sergančių demokratitu nėra, nes tenykščiai režimai stengiasi apsaugoti savo piliečius nuo šio pavojingo gaivalo. Demokratija neapsinuodysi Baltarusijoje, Rusijoje, Šiaurės Korėjoje, Irane. Ten visi sveiki, ramūs, sėdi namuose ir žiūri komedijas. Arba sporto transliacijas. Nors, pavyzdžiui, Olimpiados jau pripažintos pavojingos psichinei sveikatai.

Kokie demokratinės intoksikacijos požymiai? Jeigu asmuo išgirdęs ar radęs tekste žodį tolerancija pasijunta prastai – tai jau klinikinė nuoroda. Dažniausiai šitai nutinka tiems, kurie kažkada išgyveno absoliutų tolerancijos trūkumą. Tarkime, anuomet neiti į revoliucijos metinių paradą nebuvo galima, nes revoliucijos ignoravimas nebuvo toleruojamas. Dabar – priešingai, kankina tolerancijos perteklius, tenka kentėti Briuselio nurodymus dėl pievų šienavimo!

Demokratitas pasireiškia chronišku šaltkrėčiu, kurį sukelia moralės ir tradicinių vertybių reikalai. Jie nuolat blogėja. Nuo Romos imperijos laikų, nuo Kristaus nukryžiavimo nebuvo istorijoje tokios dienos, kad žmogus galėtų prisėsti ant suoliuko ir ramiai atsidusęs ištarti: „Šiandien dorovės turime daugiau nei vakar“. Išskyrus nebent brandaus socializmo laikus, kai dalis populiacijos, įskaitant mūsiškę, buvo per žingsnį arba per du nuo šviesaus dvasinio tobulumo.

Kadangi susirgimas iki šiol tiksliai neįvardintas pavadinkime jį taip – demokratitas. Arba paprasčiau: ūmus arba lėtinis apsinuodijimas demokratija. Jis dažniausiai ištinka silpno imuniteto asmenis tais atvejais, kai vakarietiškos demokratijos uraganas užgriūna staiga.

Ką daryti Vokietijos, JAV, Italijos arba Lietuvos piliečiui, kuris nei dvasiškai, nei kūniškai nebetoleruoja Vakarų demokratijos? Yra kokia nors išeitis? Galimybė pasveikti?

Taip, yra! Ji atsirado prieš keletą dienų. Rugpjūčio 19 d. Rusijos prezidentas Putinas pasirašė specialų prezidentinį dekretą, kuriuo užsienio valstybių piliečiams suteikiama išskirtinė galimybė gauti politinį prieglobstį, gyvenamąją vietą, pragyvenimo šaltinį Rusijos Federacijoje.

Sąlygos – neregėtai lengvatinės, aplenkiant griežtų, sunkiai įveikiamų imigracinių formalumų ruožą. Nebereikės įrodyti rusų kalbos ir istorijos žinių išmanymą, užteks „pažalusta“ ir „spasiba“. Norintiems pasislėpti nuo globalaus Vakarų moralinio sugedimo užteks vieno vienintelio rekvizito: patvirtinti asmeninį pritarimą Rusijos tradicinėms ir dvasinėms vertybėms! Ir štai – atsiveria vartai į morališkai švarų pasaulį, kuriame nepamatysi nei Olimpiados, nei Eurovizijos, nei LGBT!

Maskva

Šis Putino dekretas – vilionė vakariečiams pavargusiems nuo Vakarų plačiai komentuojamas Italijoje. Nes būtent šios valstybės pilietė turėjo progos asmeniškai pasiguosti Putinui: „Man geriau gyventi Rusijoje nei Italijoje! Mano svajonė – Rusijos pilietybė. Aš čia jaučiuosi saugi“. Vasario mėnesį šitai ištarė simpatiška 22 metų italė iš Milano Irene Cecchini, Maskvos tarptautinių santykių instituto MGIMO studentė.

Putinui idėja patiko! Suteikti nemokamą humanitarinę pagalbą destrukcinės Vakarų liberalizmo, genderizmo politikos prislėgtiems žmonėms! Pasaulinio šeimų forumo Veronoje (jame dalyvavo ir Lietuvos atstovai) organizatorius, milijardierius Konstantinas Malofejevas pareiškė pritarimą prezidentiniam dekretui, kuris turėtų išgelbėti ne vieną europietį nuo amerikietiškos kultūros invazijos ir tradicinių vertybių žlugimo.

Esminis pritarimo tokio tipo vertybėms elementas aptariamas štai šioje citatoje: „Ar mes norime, kad mūsų mokyklos nuo pradinių klasių mokytų perversijų, atvedančių į tautos degradaciją ir išnykimą? Ar tikrai norime vaikams aiškinti, kad be moterų ir vyrų yra įvairios lytys? O gal norime savo vaikams pasiūlyti keisti lytį?“

Dabar pabandykime atspėti – kas yra šio pasisakymo autorius? Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas? Kažkuris iš Lietuvos šeimų sąjūdžio ideologų? Ne, neatspėjome. Tai citata iš Putino kalbos Vladivostoko ekonomikos forume. Nors taip: anie kalba ir rašo panašiai. Kone identiškai.

„LGBT reichas“, globalistinis pavojus moralei ir tradicijoms yra esminis, išgrynintas Maskvos ideologinis ginklas skaldant Vakarų demokratiją. Jis pirmiausiai pažeidžia silpnas demokratijas, bet randa adeptų ir Vakaruose – Prancūzijoje, Italijoje, Austrijoje, Vokietijoje. Demokratitu užsikrėtęs Vakarų pilietis anksčiau ar vėliau pradeda taikyti fizikinės analogijos mechanizmą: suplaka į vieną idėjinį kratinį Dugino – Malofejevo kompanijos vertybių grynumo teoremas ir mokyklines aksiomas. Pavyzdžiui: jeigu Maskvoje galioja Archimedo dėsnis ir Pitagoro teorema ar tai reiškia, kad Briuselyje jos negalioja, nes ten kitoks požiūris į homofobiją? Ir atvirkščiai.

Putino dekretas yra ilgalaikio strateginio projekto grandis. Prieš pusantrų metų toks Jevgenijus Primakovas (Jelcino epochos premjero anūkas) paskelbė apie „American Village“ kūrimą vakariečiams, kurie pageidaus išsivaduoti nuo moralinio nuopolio, auginti vaikus visiškai tradiciškai, Krylovo pasakėčių motyvais. Netoli Maskvos, Serpuchovo mieste jau paruoštas 27 hektarų plotas, kuriame bus apgyvendinti visokių Depardieux ir Seagalo bičiuliai apsirgę demokratitu.

Tiesa, gydytis vakarietiškos demokratijos intoksikaciją galės ne visų valstybių piliečiai. Rusijos užsienio reikalų ministerija ruošia specialų „stipriai pažeistų šalių“ sąrašą. Į jį greičiausiai paklius tos ES šalys, kuriose jau galioja Stambulo konvencija. Tad Lietuvai Putino sanatorija kol kas greičiausiai nebus atvira. Na, nebent vienas ar kitas pilietis turėtų akivaizdžių lojalumo rusiškoms vertybėms įrodymų. Gal net užtektų filmuko apie sudegintą vaivorykštinę vėliavą.