Žinoma, norint, galima dabar jau buvusiam kancleriui pasiūlyti kandidatuoti naujai kadencijai. Juolab, kad J. Milerius pasižymėjo ne tik išskirtiniu pareigingumu ir profesionalaus vadybinko savybėmis, jis dirbo Seime nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo..

Pradžioje jam, kaip aukščiausios klasės informacinių technologijų specialistui, buvo pavesta sukurti Seime modernų informacinį centrą. Tokį centrą J.Milerius kartu su kolegomis sukūrė, o nuo 1995 metų jam vadovavo. Centras puikiai veikia iki šių dienų.

Vėliau, 2009 metais jam buvo pavesta vadovauti visam Seimo kanceliarijos aparatui, jis tapo Seimo kancleriu.

2010 metais jis buvo nominuotas metų valstybės tarnautoju. Jonas Milerius apdovanotas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi.

Atrodytų, Seimo pirmininkė turėtų būti dėkinga tokiam darbuotojui ir vertinti jo ilgametį sąžiningą darbą. Tai ji ir padarė, bet įvertino savaip, teikdama Seimui pasiūlymą atleisti J. Milerių iš kanclerio pareigų (pagal Seimo statuto reikalavimus) bei...išprašydama jį iš Seimo į Darbo biržą.

Paprastai geras vadovas pasirūpina aukso vertės darbuotoju, pasiūlydamas jam kitą darbą toje pačioje įstaigoje. Seimo pirmininkė galėjo pasiūlyti J. Mileriui jei ne kanclerio, tai kitas pareigas Seime, kad ir J.Milerio sukurtame informaciniame centre. Bet kur tau, juk mauras savo padarė - mauras gali eiti.

Bet argi galima tikėtis iš politikų, kuriems "rūpi kiekvienas žmogus", kad jie elgsis taip, kaip jie sako? Jei taip atsitiktų, tai toks politikas taptų anomalija tarp kitų politikų.

Tokia anomalija dabartinė Seimo pirmininkė būti nenori. Be to, juk dar ne visi Darbo partijos nariai sėdi šiltuose krėsluose. O kas gi jais pasirūpins, jei ne pati Darbo partijos pirmininkė.

Tiesa, jai reikės dar peršokti paskutinę kliūtį šiame sportiniame bėgime su barjerais. Ta kliūtis - tai koalicijos partneriai, kurie irgi turi laisvų nuo darbo partinių funkcionierių. Todėl galima tikėtis karštų debatų koalicijos politinėje taryboje, kurioje dominuoja tokie sunkiasvoriai politikai kaip L. Graužinienė, A. Butkevičius ir lengvo svorio, bet užtai labai judrus politikas Rolandas Paksas

Bet politinės tarybos sprendimas vargu ar paguos atstatydintą kanclerį. Jį gali paguosti nebent akivaizdi tiesa: ne jis pirmas ir ne jis paskutinis. Arba kita tiesa: neik su politiku obuoliauti, nes liksi ir be obuolių ir be maišo.