Krikščioniškų pažiūrų rinkėjui galėjo nepatikti atviras premjerės posūkis į Laisvės partijos elektoratui būdingą temą – homoseksualams leisti įsivaikinti. Krikščionybė, sveikas protas ir moralė nesuderinami su vienos lyties santuokomis, nuolatiniais bandymais Seime spręsti gėjų „vestuvių problemą“, narkotikų legalizavimą ir kitais panašiais nukrypimais nuo normos bei logikos.

Taigi, I. Šimonytės pirmojo turo rinkėjas po paskutinių prezidentinių debatų galėjo pereiti į Gitano Nausėdos pusę, kuris deklaravo šeimos vertybes ir griežtai pasisakė prieš leidimą vienalytėms poroms įsivaikinti, arba tas rinkėjas protestuodamas apskritai neatėjo balsuoti už Vyriausybės vadovę.

Tėvynės Sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams vėliau ar anksčiau teks spręsti problemą – ar likti tik liberalais ir konkuruoti su Eugenijumi Gentvilu bei Aušrine Armonaite dėl vietos po politine saule, ar vis dėlto galutinai neatstumti krikščioniškos ir tautinės pasaulėžiūros rinkėjų, tarp kurių yra labai daug patriotiškai nusiteikusio jaunimo bei intelektualių žmonių.

***

Stanislovas Buškevičius yra partijos „Jaunoji Lietuva“ pirmininkas.