„Anarchokapitalistu“ pasiskelbęs prezidentas, be kita ko, nori įvesti vienerių metų „ekonominę nepaprastąją padėtį“, kuri leistų jam likviduoti institucijas ir privatizuoti valstybines įmones. Be to, ketinama mažinti minimalią pensiją ir apriboti darbuotojų teises. Reformų paketas pradžioje buvo tris kartus platesnis, tačiau teko jį siaurinti, kad būtų sulaukta pritarimo Senate. J. Milei partija abiejuose Kongreso rūmuose neturi savo daugumos.

Parlamento pritarimas paketui politiniu požiūriu gali būti vertinamas kaip „visiška vyriausybės sėkmė“, agentūrai AFP sakė politologas ir ekonomistas Pablo Tiganis. Tačiau ekonomikai tai esą yra „grįžimas į dešimtojo dešimtmečio politiką – su dereguliavimu, privatizavimu ir besąlygišku ekonomikos atvėrimu, o tai bus skaudus smūgis pramonei ir nacionalinėms smulkiosioms ir vidutinio dydžio įmonėms“.

Dešinysis populistas J. Milei, kuris laikomas buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo gerbėju, laimėjo lapkritį vykusius prezidento rinkimu. Pradėjęs kadenciją, jis paskelbė apie „šoko terapiją“ Argentinai, kuria jis sieks suvaldyti šuoliuojančią infliaciją ir paskatinti ekonomiką. Jis devalvavo pesą ir smarkiai sumažino valstybės subsidijas. Prieš jo kursą reguliariai vyko protestai.