„Jeigu Joe Bidenas netinkamas kandidatuoti į prezidentus, tai jis netinkamas būti prezidentu. Jis privalo tuojau pat atsistatydinti. Kad tik kuo greičiau ateitų lapkričio 5 diena“, – pareiškė M. Johnsonas.

Baltieji rūmai šiuos raginimus atmetė. Atstovas Andrew Batesas stočiai CNN pareiškė, jog prezidentas rengiasi „užbaigti savo kadenciją ir pasiekti dar daugiau istorinių rezultatų Amerikos žmonėms“.

JAV prezidentas J. Bidenas sekmadienį paskelbė pasitraukiantis iš 2024 prezidento rinkimų, informuoja dpa.

Apie tai jis pranešė socialiniame tinkle „X“ susidūręs su Demokratų partijos spaudimu nebesiekti antrosios prezidento kadencijos.

Tuo metu JAV Senato demokratų lyderis Chuckas Schumeris dėkoja prezidentui J. Bidenui už ryžtą trauktis iš rinkimų kampanijos, praneša AFP.

„Joe Bidenas yra ne tik puikus prezidentas ir puikus teisėkūros lyderis, bet ir iš tiesų nuostabus žmogus. Jo sprendimas, be abejo, buvo nelengvas, bet jis dar kartą iškėlė savo šalį, savo partiją ir mūsų ateitį aukščiau visko. Joe, ši diena rodo, kad tu esi tikras patriotas ir didis amerikietis“, – Ch. Schumeris rašė socialiniame tinkle „X“.

Birželio pabaigoje J. Bidenas dalyvavo TV debatuose su Respublikonų partijos kandidatu Donaldu Trumpu. 81-erių J. Bidenui kelis kartus sunkiai sekėsi pateikti rišlius atsakymus ar reaguoti į D. Trumpo melagingus teiginius. Dėl to JAV susirūpinta, ar J. Bidenas būtų pajėgus toliau eiti prezidento pareigas.

Po debatų prezidento amžiaus klausimas dominavo rinkimų kampanijoje ir užtemdė NATO viršūnių susitikimą. Šia tema taip pat nuolat naudojosi D. Trumpas, kuriam 78-eri, kritikuodamas savo varžovą.

Anksčiau J. Bidenas tikino sieksiąs tapti Demokratų partijos kandidatu lapkričio 5 d. įvyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose ir sakė, kad „tik Visagalis gali jį priversti trauktis“.

Po jo pasitraukimo iš rinkimų demokratams teks ieškoti kito kandidato ir surengti įtikinamą kampaniją, kovoje dėl posto su D. Trumpu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją