O rinkimų maratonas vis įsismarkuoja. Neturiu laiko žiūrėti kiekvienų debatų, bet tie, kurių nepraleidau pro ausis, kartais sukeldavo šypseną, kartais pyktį. Iš šono žiūrint ir klausant susidarė įspūdis, kad eilinis Lietuvos rinkėjas yra mužikas, tiesiog šiuolaikiniais terminais sakant, runkelis. Visai nemąstantis, nusigėręs, kiauromis kišenėmis ir dažnai mėgstantis riebiai keiktis. Kandidatai galvoja, kad viskas, ką jie pasakys, tiesiog pririnkę saldžių žodžių, dažnai iškapstytų iš lubų ar padebesių, tai ir sueis. O kaip bus toliau, nesvarbu. Kad tik galėtų atsisėsti ten, toje garbingoje salėje, kurioje sėdės tarp 141 išrinktojo. Juo labiau, kad daryti kaip ir nieko nereikės (mes jau turim tokių pavyzdžių), o alga gali šiemet išsipūsti dvigubai. Tai juk tiesiog rojus, ne kas kita. Dabar man pradeda kirbėti mintis, o kaip yra iš tikrųjų su mūsų rinkėju? Negi jis toks vargšas atsilupėlis, nemąstantis ir apolitiškas? Nesu politikas ir nelabai galiu ką nors profesionaliai komentuoti apie tai, bet iš kai kurių pavyzdžių galima spręsti, kad visokių rinkėjų esama. Atrodo, kad tie kandidatai, kurie garsiai rėkia ir šaukia, kad užteks vogti ir išduoti (neaišku kaip) Lietuvą, surado savo klausytoją. Neįtikėtina, bet jų gana daug. Matyt, tokia demokratijos kaina. Šioje vietoje man į galvą lenda mintis apie misterį Trumpą. Ten, anapus Atlanto, taip pat rinkimai susuko smegenis tiek kandidatams, tiek rinkėjams. Džiaugiuosi tik tuo, kad Lietuvoje kandidatų nešaudo. Ir tikiuosi, kad nešaudys. Lietuviai ramaus būdo, ne tokie kaip, pavyzdžiui, sakartvelai, kurie parlamente neretai paleidžia kumščius į darbą. Lietuvoje palyginti ramu, tik kai kurie mūsų tautiečiai mėgsta tuos, kurie garsiai šaukia. Ir tuos, kurie daug žada. O gal jau nebe? Juk prieš visus anksčiau vykusius rinkimus taip pat žadėjo. O kas iš to išėjo, matome visi.

Kaip ten bebūtų, džiaugiuosi, kad aš savo pilietinę pareigą atlikau. Tikiuosi, kad mano pasirinkimas buvo teisingas. To paties norėčiau palinkėti ir visiems savo tautiečiams. Viskas tik jūsų rankose, gerbiamieji. Klausykite atidžiai ką sako kandidatai, ir netikėkite kvailais pažadais. Manau, kad pokyčių reikia, ir tik mano tauta gali juos įgyvendinti. Bet niekada nesakykite, kad neisite balsuoti, nes nėra už ką. Tai yra didžiausia rinkėjų klaida. Aš linkiu, kad išrinktume valdžią, vertą mūsų visų ateities.

Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)