„Visai neseniai gavau Vilniaus universitetinės ligoninės (VUL) Santoros klinikų kvietimą tėvus paskiepyti nuo gripo ir COVID-19 infekcijos. Susisiekus su VUL Santaros klinikomis paaiškėjo, kad skiepų nuo COVID-19 klinikos neturi ir neaišku, kada turės. Neseniai už milijonus pirktas vakcinas dovanojome, naikinome, o dabar net neturime minimalių atsargų rizikos grupių /senjorų skiepijimui“, – piktinasi su „Delfi“ susisiekęs skaitytojas.

Atsakymą pateikė ir gydymo įstaiga

„Informuojame, kad pacientai (ne tik Šeimos medicinos centro, bet ir visi kiti), kurie e-sveikatoje buvo užregistruoti skiepijimui nuo COVID-19 ligos ir / ar nuo gripo, gavo tokio turinio SMS žinutes:

Gerb. X.Y.,

Informuojame, kad laukiant atnaujintos vakcinos nuo COVID-19 ligos, Ekstremalių situacijų valdymo centras nutraukė vakcinos Comirnaty JN.1 (Pfizer) nuo COVID-19 ligos tiekimą. Todėl, jei esate VUL SK ŠMC pacientas, Jūsų registruoto vizito metu galėsime Jus paskiepyti tik nuo gripo keturvalente Influvac Tetra vakcina. Gavus naują adaptuotą KP.2 viruso atmainai vakciną nuo COVID-19 ligos, nedelsiant būsite informuotas.

Atkreipiame dėmesį, kad vakcinacija nuo COVID-19 ligos buvo nutraukta ne dėl įstaigos – Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centro – kaltės. Be to, esame įsipareigoję visus pacientus, kurie gavo minėtą SMS žinutę, pakartotinai informuoti SMS žinute tuomet, kai vakcinacija bus atnaujinta“, – atsakymą pateikė Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją