Gegužės 8-ąją, minint Antrojo pasaulinio karo aukų atminimo dieną, Panerių memoriale apsilankę Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros, užsienio ambasadų atstovai, padėjo vainikus prie paminklų Antrojo pasaulinio karo metu nužudytiems žydams. Prie obelisko, kurio viršūnėje spinti sovietinis uždraustas simbolis – penkiakampė žvaigždė, padėti vainikai tik nuo Seimo, Prezidento ir Ministrės Pirmininkės.

Kaip žinome, sovietiniai simboliai Lietuvoje uždrausti. Todėl keista prie obelisko, kurio viršūnėje spindi sovietų simbolis – penkiakampė žvaigždė – matyti vainikus nuo Lietuvos oficialių asmenų, kurių sprendimu sovietiniai simboliai buvo uždrausti.

Suprantama, tai nėra joks sovietinės simbolikos garbinimas. Pagerbtos Antrojo pasaulinio karo metu nužudytos aukos. Bet ar pagerbdami aukas, tuo pačiu negarbiname ir sovietinių simbolių? Ir ar taip nepagerbiame sovietinės sistemos, kuri prisidėjo prie to, kad prasidėjo karas, nusinešęs milijonus gyvybių?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją