Kone kasdien tenka sutikti Žaliakalnio laiptais vaikštančius japonų ir kitų šalių turistus,ieškančius Sugiharos muziejaus.

Deja, tiek miesto svečiams, tiek ir gyventojams tenka didžiulis iššūkis norint saugiai įveikti Žaliakalnio laiptus, kurių beveik visos pakopos išbyrėjusios.

Kitų laiptų apšvietimo laidai nekeisti nuo 1970 metų ir yra ranka pasiekiamame aukštyje, o laidų izoliacija sutrūnijusi, kad gali neblogai pakratyti (ką jau kalbėt, kad naktį tos senos lemputės Putino gatvės laiptuose blankiai šviečia).

Geležinkelio stoties viadukas mus ir visus turistus tarsi nukelia į 1960 metus (turbūt nuo to laikotarpio niekad ir nerenovuotas).

Puiki vizitinė kortelė Europos kultūros sostinei 2022. E.Fryko gatvės laiptai tiesiog nuostabūs norint suskaičiuoti sveikas laiptų pakopas.

Nuotraukas galite peržiūrėti fotogalerijoje.

Siųskite savo istorijas ir pasakojimus pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)