Alytiškę tokie pageidavimai nemaloniai nustebino, tačiau mokyklos direktorė patikino, kad tai daroma dėl geresnio vaikų ugdymo, o į tėvų nuomonę visuomet atsižvelgiama, jei tik būna išsakyta.

„Mano vaikas mokosi Dainavos progimnazijoje. Labai nustebino muzikos mokytojos nurodymas, kad 5-8 klasių mokiniams muzikos pamokoms reikia nusipirkti ne tik natų sąsiuvinius, bet ir išilgines fleitas. Mokytoja nurodė ir kokioje konkrečiai parduotuvėje jas pirkti. Aš, kaip mama, negaliu suprasti, kodėl būtent šioje parduotuvėje turėčiau įsigyti fleitą. Galbūt tai susiję su kokiais nors verslo reikalais“, – tokius nuogąstavimus išsakė alytiškė.

Apie tai, kad pamokai reikia pasiruošti išilginę fleitą, ji sužinojo atsivertusi elektroninį dienyną. Moteris teigė, kad fleita kainuoja 10 eurų. Jai tai – nemaži pinigai. O juk vaikas fleita ilgai nesinaudos. Ar tikrai kiekvienam vaikui būtina pirkti instrumentą?

Susisiekus su Dainavos progimnazijos direktore Edita Matulevičiene, ji patikino, kad neseniai progimnazijoje pradėjusi dirbti mokytoja tokiu prašymu tikrai nenorėjo ko nors įskaudinti ir po juo nėra jokių blogų ketinimų. Nustatyta, kad fleita yra puikus ugdymo instrumentas, nekenkiantis vaiko klausai, tad mokytoja norėjo parinkti tai, kas vaikams geriausia.

„Tai – kompetentinga mokytoja, siekianti sudominti vaikus. Mokykla negali nupirkti viso komplekto fleitų, kadangi jas reikėtų dezinfekuoti, laikytis specialių higienos reikalavimų, tad kiekvienam vaikui geriausia turėti savo muzikos instrumentą.

O nurodant, kur fleitą būtų galima įsigyti, buvo norima pagelbėti tėvams. Jie, žinodami, kur tiksliai ją galima rasti, niekur nesiblaškytų ir negaištų laiko. Žinoma, tėvai fleitą gali pirkti kur jiems patogiau“, – kalbėjo progimnazijos direktorė.

Ji sakė suprantanti, kad vaiką paruošti mokyklai kainuoja, tačiau tenka pirkti ir kuprines, ir pratybų sąsiuvinius, ir kitas kanceliarines priemones. Visa tai reikalinga mokinių ugdymui.

Mokyklos vadovė apgailestavo, kad tėvai pirmiausia nesikreipia į pačią mokytoją ar direktorę, neišsako, kas juos neramina.

„Jeigu nenori kalbėtis su mokytoja, tai galima kreiptis į mane. Tikrai rasime išeitį. Visada raginu tėvus kalbėtis, netylėti. Tiek mano, tiek mokyklos bendruomenės tikslas yra laimingi vaikai, o to galime pasiekti tik visi kartu bendradarbiaudami“, – sakė mokyklos direktorė.