J. Dumša savo įraše išreiškė ne tik pyktį, tačiau ir liūdesį, kad neįgaliesiems nuo šiol teks išsirinkti, kurie laimingieji galės patekti į rungtynes nemokamai.

„Organizacijos nariai jau senokai eidavo, kai dar arena vadinosi „Cido“, į krepšinio komandos „Lietkabelis“ namų varžybas nemokamai, pagal sąrašą. Į pirmas šio sezono varžybas įsileido „Kalnapilis“ pagal sąrašą. O jau į antras nepateko niekas, kas ėjo pagal sąrašus. Į trečias varžybas pasiūlė visoms organizacijoms po 6 kvietimus, iš viso 300 kvietimų varžyboms. Kai vien mūsų eidavo virš dvidešimt. Eidavo asmuo su negalia ir lydintis asmuo. Ir tai jiems būdavo proga ištrūkti iš namų. Dabar reiks pirkti bilietus. Bilietai „ne karvę kainuoja“, bet kai kurie gyvena ties skurdo riba (ir čia „gerovės“ valstybėje), tai tie keli eurai aukso vertės. Kaip turi kariuomenė, mokykla, darželis, neįgaliųjų ir kt. organizacijos atrinkti tuos laiminguosius? Klausimas kodėl negerai buvo sąrašai? Atseit, tai dėl duomenų apsaugos. Bet ir dabar norint gauti kvietimus reiks pildyti anketą ir ten nurodyti vardą ir pavardę. O gal dėl to, kad logotipe neliko „Panevėžys“? Pešasi du kenčia treti. Ir kažkaip gavosi vieša paslaptis – visi pakampiais šneka, piktinasi, net ir spauda tyli. Grįžtame į „sovietinius“ laikus – totali cenzūra ir neįgaliųjų nėra. Liūdna ir graudu“, – mintimis dalijosi PKŽNS pirmininkas.

Jonas Dumša

Situaciją pakomentavo Panevėžio miesto savivaldybės administracija

„Delfi“ susisiekė su Panevėžio miesto savivaldybės administracija ir paprašė pakomentuoti susidariusią situaciją:

„Kiekvienas „Kalnapilio“ arenoje vykstantis renginys yra didelė atsakomybė tiek arenos valdytojams, tiek renginio organizatoriams. Todėl siekiant efektyviai užtikrinti renginių lankytojų tikslią apskaitą, viešosios tvarkos apsaugos bei priešgaisrinės saugos reikalavimus yra nustatytas neapmokestinamų kvietimų skaičius. Juo remiantis kiekvienas renginio organizatorius gali išplatinti iki 300 tokių kvietimų, kurie apskaitomi patenkant pro arenos turniketus.

Ši kvota buvo nustatyta įvertinus, kiek kvietimų renginių ar varžybų organizatoriai įprastai išdalina neįgaliesiems, vaikams, savanoriams, komandos sirgaliams, kariškiams ir kitoms socialinėms grupėms, siekiant užtikrinti jų galimybę dalyvauti renginiuose. Atkreipiame dėmesį, kad kvietimų platinimas yra išimtinė renginio organizatoriaus atsakomybė – jis sprendžia, kokioms lankytojų grupėms, pavyzdžiui, asmenims su negalia, savanoriams, kariškiams, senjorams ar moksleiviams, kvietimai bus skiriami. Išplatinus didesnį skaičių kvietimų – jie apmokestinami arenos mokesčiu 2 Eur, už bilietą, kurį sumoka organizatorius. Jūsų minimu konkrečiu atveju dėl nemokamo patekimo į krepšinio varžybas turi tiesiogiai kreiptis į organizatorių, t. y. į krepšinio klubą „7bet-Lietkabelis“, – teigė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justinas Jasiukaitis.

Justinas Jasiukaitis

Išskyrė ir geruosius pavyzdžius

Susisiekus su J. Dumša, jis teigė, kad situacija tikrai nėra vienoda visur ir Panevėžio krepšinio klubas turi iš ko pasimokyti.

„Kauno „Žalgiris“ įsileidžia įvairias grupės su lanksčia bilietų kaina. Galėtų „7bet-Lietkabelis“ pasinaudoti (Delfi- pavyzdžiu), – pridūrė jis.

Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją