Tokią problemą įžvelgė „Delfi“ skaitytoja Eglė iš Kauno, pasakodama, kad dar pavasarį ji, kartu su draugų grupe, nusipirko bilietus į Dainų šventės renginius. Vis dėlto, artėjant šventei, susidūrė su transporto problema.

„Pirmiausiai, niekur neradome informacijos, kada baigsis liepos 6 dienos renginys Vingio parke, tad teko rašyti organizatoriams. Pasirodo, kad renginio pabaiga – 00.30 val, o su planuojamais pakartojimais, tikėtina, ir 01.00 valandą.

„LTG Link“ skelbiasi, kad traukiniai – tvarus sprendimas ir veža dalyvius ir žiūrovus į šventę, bet panašu, kad jų tvarumas baigiasi 23.40 valandą, su paskutiniu traukinių iš Vilniaus į Kauną“, – stebisi Eglė.

Ji priduria, kad paskutinis autobusas iš sostinės į Kauną išvyksta 23.00 val.

„Vilniaus viešbučių ir butų nuomos rinka irgi nėra begalinė, o ir ne visi nori naktį praleisti Vilniuje po koncerto. Suprantame, kad 1924 metais, per pirmąją Dainų šventę, dalyviai važiavo savaitę iki Kauno arkliais, miegojo ant šieno ir kareivinėse, ir, tikėtina, buvo patenkinti, bet 2024 metais norėtųsi, kad Dainų šventė būtų ne tik Vilniaus šventė, bet ir visos Lietuvos šventė, išsprendžiant tai priderintu susisiekimu“, – nuomonę dėsto skaitytoja.

Grafikas priderintas prie renginių

„LTG Link“ atstovė Olga Malaškevičienė „Delfi“ pabrėžė, kad išties, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ tapo šio renginio partneriu – šimtmečio Dainų šventės tvariu vežėju.

„Birželio 29–liepos 7 dienomis vyksiančios šimtmetį mininčios Lietuvos Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ dalyviams pritaikyti ir esami maršrutai, ir suplanuoti nauji. Iš viso pirmyn ir atgal suplanuota apie 60 traukinių reisų tarp sostinės ir Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Kretingos. Šiam renginiui sutelkėme visus savo pajėgumus, kad visi dalyviai patogiai atvyktų į šventę. Traukinių grafikai ir maršrutai yra suderinti su Dainų šventės organizatoriais, taip pat yra numatyta ir įvertinta, kad traukiniais vyks ir šventės žiūrovai“, – aiškina specialistė.

Ji taip pat patvirtino, kad antradienį pridėtas naujas traukinio maršrutas – liepos 7 d., pasibaigus dainų šventei, suorganizuotas traukinys iš Vilniaus į Kauną išvyks 00.30.

Ji priduria, kad bendrovė taip pat suteikė 50 proc. nuolaidą kelionėms traukiniais šimtmečio Dainų šventės dalyviams, kurių apie 7 tūkstančius į Dainų šventę traukiniais vyksta iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Kretingos.

Neturintiems galimybės atvykti – transliacijos

Dainų šventės organizatorių atstovė Ieva Krivickaitė „Delfi“ pateikė kiek kitokią informaciją. Anot jos, prie Dainų šventės renginių laikų yra priderinti tik Vilniaus viešojo transporto tvarkaraščiai.

Vis dėlto tiems, kas neturi galimybės atvykti, ji siūlo stebėti renginį tiesioginėse transliacijose savo mieste.

„Tam, kad visoje Lietuvoje žmonės galėtų netoli namų patogiai stebėti Dainų šventės renginius susibūrę bendruomenėse, paskatinome savivaldybes viešose miestų vietose statyti ekranus ir tiesiogiai transliuoti šventės renginius – tokių savivaldybių yra 15, visas sąrašas skelbiamas čia.

Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)