Nesupraskite klaidingai – džiaugiuosi Lietuvos sostinėje įvyksiančiu susitikimu, o taip pat jaučiuosi saugesnė būdama NATO dalimi. Taigi, visa kritika keliauja Vilniaus miesto savivaldybei, o ne renginiui.

„Vilniaus miesto gyventojams tiks ir kiaulių migis“, – taip nusprendė miesto savivaldybė. Pusvalandį pasivaikščiojus po miestą – kojos juodos juodos.

Negana to, kad daug vaikščiodama atrodau kaip murzė, tai dar ir batus sugadinau. Ir visa tai – nes miestas „tvarkosi“, bet ne vilniečiams: vilniečiams tiks pakentėti.

Bus tų batų, kojas nusiplausiu. Tarkime. Bet kad gatvėse pilna bitumo (toks dalykas, panašus į smalą), kuris įsivelia ir įsitrina į augintinių kojas, jau tikrai nebenormalu. Šuniukų kirpyklose pasirodo vis daugiau augintinių, kurių pėdutėse – į juodą smalą panašus darinys, kurio paprastai neišvalysi. Jį reikia specialiai tirpdyti.

Plauni šuniui kojas? Nepadės. Pati taip nuploviau po eilinio pasivaikščiojimo, bet turėjau sugadintą sofą, kilimus ir patalynę. Dėl Vilniaus miesto savivaldybės aplaidumo namuose – tūkstantiniai nuostoliai.

Man tai primena senus laikus, kai močiutės geresnį gėrimą ar maisto produktą ištraukdavo tik svečiams. Ir gražiausio indų servizo nepagailėdavo. O saviems – tiks ir nuskilinėjusios lėkštės, ir apsilankstę, parūdiję įrankiai, ir paprasta putra pasrėbti.

Taip ir Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė, kad dabar kels dulkes iki atvažiuojant svarbiems žmonėms, o miesto gyventojai – tai ką, paprastos vargo pelės, tegu tas dulkes ir ryja. Nei apsišluoti, nei apsitverti – dėl gyventojų nieko nereikia.

Būtų įdomu sužinoti, ar, pavyzdžiui, tas bitumas nepavojingas paukščiams, kurie į jį gali įminti. Ir apskritai tiesiog norisi paklausti – ar miesto meras bandė su basutėmis pasivaikščioti po miestą? Ar jį vairuotojas kur reikia priveža?

***

Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašė už nepatogumus.

„Suprantame, kad didelės gatvių remonto apimtys kelia nepatogumų, atsiprašome ir prašome kantrybės. Dirbame kiek įmanoma sparčiau, kad nepatogumai neužsitęstų ir visi eismo dalyviai galėtų greičiau mėgautis atnaujinta infrastruktūra – tiek gatvėmis, tiek pėsčiųjų ir dviračių takais.

Siekiant sumažinti dulkėtumą, įsivyravus sausiems orams kiekvieną naktį „Grinda“ laisto daugiau nei 100 Vilniaus gatvių centrinėje miesto dalyje ir gyvenamuosiuose rajonuose. Šaligatviai yra reguliariai valomi drėgnu būdu, surenkant smėlį bei kitas sąšlavas“, – rašoma savivaldybės komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)