„Gyventojai vienkiemiuose neturi privažiavimo prie savo namų ralio metu. Nėra pasiūloma jokių alternatyvių būdų po 12 valandų fizinio darbo karštyje pasiekti namus, kurie yra greičio ruože – tik sėdėti ir laukti. Kas nutiktų, jei įvyktų nelaimė ir reikėtų greitai grįžti ar išvykti? Greičio ruožas uždarytas nuo 14.00 iki 18.30 – visą tą laiką reiktų ir laukti? Juk namas visgi ne mieste, o vienkiemyje, kur mašina – vienintelė susisiekimo priemonė“, – pasipiktinimo neslepia redakcijai parašiusi moteris.

Ji teigia su ta pačia problema susidūrusi ir pernai – esą tada kreipėsi į savivaldybę, tačiau atsakymo nesulaukė jokio.

Prašo gyventojų supratingumo

Rokiškio miesto seniūnas Arūnas Krasauskas „Delfi“ sakė, jog šiemet savivaldybė skundų ar pretenzijų dėl artėjančio ralio nėra gavusi. Tiesa, leidimą trasai minimoje atkarpoje ir išdavė ne savivaldybė, o „Via Lietuva“, nes būtent jai priklauso šis kelias.

Vis dėlto seniūnas pabrėžia, kad ruožas, dėl kurio skundžiasi skaitytoja, nebus uždarytas viso ralio metu, tik tuomet, kai juo važiuos lenktynininkai – liepos 26 d., penktadienį, nuo 14.35 iki 18.30 val.

„Be abejo, ralis rajone gyventojams, pro kurių namus eina greičio ruožai, sukelia tam tikrų nepatogumų, bet organizatoriai – VšĮ „Automotoprojektai“ – pirmiausia žiūri saugumo reikalavimų, todėl trasose veiksmo metu riboja ar uždraudžia eismą, kad būtų išvengta nelaimių.

Ralis – didelis renginys, apimantis visą rajoną, todėl tos 2–3 dienos paliečia ir kasdienį žmonių gyvenimą. Bet tai labai trumpalaikiai nepatogumai, tokius sukelia visi masiniai renginiai. Didelio renginio be tam tikrų eismo ribojimų ar kelių uždarymo neįmanoma suorganizuoti, todėl labai prašome gyventojų supratingumo“, – sako pašnekovas.

Anot jo, renginio organizatoriai, suprasdami gyventojų patiriamus nepatogumus, stengiasi su kiekvienu, pro kurio namus ar laukus eina trasos, draugiškai susitarti, dovanoja jiems kvietimų į varžybas, todėl paprastai konfliktinės situacijos neįsiplieskia.

„Delfi“ taip pat kreipėsi į renginio organizatorius, tačiau komentaro nesulaukė. Gavę papildysime.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)