Į DELFI kreipęsis tėvelis pasakojo, kad dar gegužės 22 d. paaiškėjo, kad jo dukra nuo rugsėjo galės lankyti sostinėje, Naujininkų rajone esantį darželį „Želmenėliai“. Pasak jo, mergaitė buvusi 4 ar 6 priėmimo eilėje. Vis dėlto, ši džiugi žinia dar neatėjus rudeniui pasikeitė – mergaitei darželyje vietos nebeliko. Apie tai jos mama sužinojo paskutinę rugpjūčio savaitę, susisiekusi su darželiu.

Pasirodo, tokia situacija susiklostė todėl, kad iš darželio patalpų nenori būti iškeldinta ikimokyklinė grupė. Šiuo metu dėl to vyksta teisminiai procesai, o šiems nesibaigus, naujiems vaikams vietos tiesiog nėra.

„Iš anksto negalėjome pranešti, kadangi paskutinis teismo procesas, kurio rezultatų mes laukėme, buvo rugpjūčio pabaigoje ir dabar jis neįvyko, kadangi teisėjas serga, ir teismas nukeltas rugsėjo 25 d. Kadangi teismas neįvyko, mes neturime jokių rezultatų ir turime tėvelius informuoti, kad mes negalime priimti vaikučių, kadangi tie, kurie pas mus lankė ikimokyklinę grupę, liko ir mes jų negalime iškelti, kol vyksta teismas“, – DELFI informavo darželio „Želmenėliai“ direktorė Rita Juozapaitienė.

Jos teigimu, rugsėjo 1 d. visiems tėveliams buvo išsiųsti raštai su informacija. Pasak R. Juozapatienės, nei vienas naujas vaikas į darželį priimtas šį rugsėjį nebuvo, nes grupėse – ir taip po 30-imt vaikų

DELFI kreipusis į Vilniaus savivaldybę ir pasiteiravus, kaip elgtis tėveliams, buvo nurodyta, kad jiems bus siūlomos alternatyvos kituose darželiuose, į kuriuos tėveliai buvo parašę prašymus.

„Artimiausias teismo posėdis planuojamas rugsėjo 25 d. Kol vyksta teisminiai ginčai, plačiau situacijos komentuoti negalime“, – paaiškino Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovai.

Tėveliai, savo mintimis ir patirtimi galite pasidalinti čia:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)