Audrey Hepburn - tai britų aktorė ir modelis, kuri iki šiol laikoma viena iš Holivudo stiliaus ikonų ir yra puikiai pažįstama iš filmo „Pusryčiai pas Tifanį“ (angl. „Breakfast at Tiffany‘s“) - tai labiausiai ją išgarsinęs filmas.

Ji išgarsėjo savo grožiu, elegancija ir grakštumu, o taip pat ji teikė didelę paramą badaujantiems vaikams ir buvo pripažinta UNICEF geros valios ambasadore. Būtent šios Audrey savybės rodo merginoms puikų pavyzdį. Ši mados ikona taip garsėja savo įkvepiančiomis citatomis ir štai viena iš jų: „Moters grožis - tai ne jos drabužiai, figūra ar šukuosenos forma. Moters grožis turi atsispindėti jos akyse, nes tai jos sielos veidrodis, kur gimsta meilė“.

Visad elegantiška, mandagi, dailiai apsirengusi ir susišukavusi savo šviesius plaukus - tai Monako princesė Grace Kelly. Aišku, vertėtų nepamiršti, jog princese ji tapo tik 1956 m., o iki tol ji buvo garsi Holivudo aktorė, suvaidinusi tokiuose filmuose kaip „Dial M for Murder“, „High Noon“, „Mogambo“, kurie ją išgarsino, mat ji savo nepriekaištingu grožiu ir elegancija pavergė ne vieną režisierių.

Grace Kelly
Grace Kelly yra pagarsėjusi kaip stiliaus ikona dėl silpnybės brangiems aksesuarams - tai skrybėlaitė ir baltos pirštinės, o taip pat ji buvo nuolatinė klientė Christian Dior, Yves Saint Lauren, Chanel salonuose. Kaip princesė ji buvo be galo elegantiška ir šito užteko, kad ji taptų pavyzdžiu merginoms.

Tikriausiai šiomis dienomis viena populiariausių stiliaus ikonų tarp merginų - Marilyn Monroe. Tai aktorė, modelis, dainininkė, kuri išgarsėjo suvaidinusi filmuose „Džentelmenai renkasi blondines“, „Džiaze tik merginos“, ir kt.

Marilyn visad išsiskirdavo savo moteriška figūra, kurią dar ir išryškindavo gilia dekolte ar aptempusi klubus ir liemenį. Ji buvo vadinama stiliaus ikona dėl savo grožio, išskirtinio stiliaus ir asmenybės. Netgi daugelis garsenybių šiomis dienomis vis dar bando kopijuoti originalų Marilyn Monroe stilių - šviesias, blizgančias garbanas, raudonas lūpas ir baltą suknelę, tačiau nė viena neatrodo taip patraukliai, kaip atrodydavo ji. Ši patraukli ikona taip pat garsėja savo citatų originalumu: „Svajoti tapti aktore yra daug įdomiau, negu iš tiesų ja būti“.

Šios trys ryškiausios XX amžiaus stiliaus ikonos buvo iškeltos į aukštumas, nes jos buvo įdomios kaip asmenybės ir turėjo savo originalius stilius, kuriuos merginos ir moterys bando kopijuoti dar ir dabar, jos savo žavingomis manieromis įkvėpė daugelį žmonių, kurie jomis žavisi.