Kauniečių šeima papasakojo „Delfi“ apie nesklandumą, ištikusį kraustantis.

„Išsinuomavome priekabą, surinkome senus baldus, pakeistas duris ir kitus bute nebereikalingus daiktus, susikrovėme į priekabą. Aišku, daugelis žmonių (tokių kaimynų taip pat turime), naktimis tokias atliekas tempia prie konteinerio ir palieka... Bet mes norėjome tvarkingai, todėl, be abejo, vežėme į stambiagabaričių atliekų aikštelę.

Nuvažiavome, o ten pasakymas: nėra vietos. Atleiskite, kaip šiukšlyne gali nebūti vietos? Ką mum dabar, į mišką jas vežti? Taip paskui ir nugula padangos bei stiklai pakelėse...“ – sakė kauniečiai.

Kauno regiono atliekų tvarkymo centro komentare „Delfi“ siūloma visada prieš vežant atliekas pasiskambinti ir įsitikinti, ar aikštelėje yra vietos.

„Stengiamės nuolat užtikrinti sklandžią didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių (DGASA) veiklą. Kartais susidaro situacijų, kai dauguma konteinerių užsipildo atliekomis anksčiau, nei baigiasi aikštelės darbo laikas. Tuomet atliekų priimti laikinai negalime, laukiame, kol jas tvarkančios įmonės atvažiuos jų išvežti. Nuolat informuojame atliekų tvarkytojus apie užsipildžiusius atliekų konteinerius mūsų aikštelėse ir teikiame užsakymus išvežimui.

Įprastai atliekos išvežamos kaip galima greičiau (dažniausiai jau kitą dieną), tačiau pasitaiko, kad atliekų yra daugiau, vežėjams kyla kliūčių, todėl turime palaukti. Konteineriams užsipildžius priimti atliekų laikinai negalime, nes tai pažeistų aplinkosauginius reikalavimus. Atliekų tvarkymas yra kiekvieno mūsų atsakomybė ir labai gaila, kad ne visi tą supranta bei atsikrato atliekomis joms neskirtose vietose. Tai kiekvieno sąmoningumo klausimas.

Situacija, kai laikinai negalime priimti atliekų dėl didelio atvežto jų kiekio, susidaro dar ir todėl, kad Kaune daug gyventojų (ir atliekų). Suprantame atliekų aikštelių poreikį ir planuojame ateityje kurti daugiau DGASA.

Rekomenduojame gyventojams paskambinti į DGASA prieš vežant atliekas ir pasiteirauti, ar joms yra vietos. Jei vietos nėra, yra galimybė skambinti į kitas Kauno aikšteles (iš viso jų yra 8) ir teirautis, ar vietos yra ten. Aikštelių adresai, darbo laikas, kontaktiniai tel. numeriai ir priimamų atliekų kiekiai skelbiami https://www.kaunoratc.lt/paslaugos/gyventojams/. Turint daugiau atliekų galima užsisakyti jų išvežimą iš namų arba išsinuomoti konteinerį. Šias paslaugas Kaune teikia Kauno švara“, – rašoma komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)