„Fenomenas, kaip gruodžio 3 dieną Vilniuje, prie minusinės temperatūros, sodinami medžiai. Bet baisiau yra barbariški įmonės, atliekančios šiuos darbus, veiksmai. Medžius sodina žiemą, bet šalia augantį, labai grąžų beržą, kurį puoselėjome nuo 1999 metų, nuniokoja“, – rašo skaitytoja Daiva.

Jos atsiųstose nuotraukose matoma, beržo šakos nulaužytos, apgadintas kamienas. Iš nuotraukose matomos šakų krūvis galima spėti, kad nukentėjo ir daugiau medžių, ne tik minėtas beržas.

„Ar gali tokia sunkiasvoris automobilis važiuoti, kur net kelio nėra?Tiesiog širdys plyšta, kai matai tokius vaizdus. Kodėl lieka tokie barbarai nebaudžiami?“ – stebisi Daiva.

Vilniaus miesto savivaldybės atsakyme „Delfi“ teigiama, kad ties Pašilaičių g. 19 namu buvo persodinami medžiai iš sklypo Liepkalnyje, kur planuojamos naujos autobusų parko statybos. Užtikrinama, kad tuo metu laikas dar buvo tinkamas medžių persodinimui, mat nebuvo įšalo.

Vis dėlto darbuotojų poelgis su aplaužytais medžiais, kaip tvirtinama raštu atsiųstame atsakyme, – nepateisinamas.

„Persodinimą vykdžiusio rangovo sukelti padariniai – nepateisinami. Savivaldybė kartu su VšĮ „Vilniaus miesto parkai“ ieškos būdų stiprinti persodinimo darbus vykdančių rangovų kontrolę ir užtikrinti, kad tokie atvejai ateityje nepasikartotų. Šiuo atveju rangovas taip pat bus įpareigotas kompensuoti padarytus nuostolius savo lėšomis pasodinant naujų medžių“, – rašoma savivaldybės komentare.

Ačiū, kad dalijatės savo aktualijomis. Norite pranešti naujieną, užfiksavote kažką neįprasto ar norite išsakyti mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją