Atėjau į polikliniką su 39 temperatūros, padarė testą ir sako: „Ne korona, bet gal per anksti ir dar nerodo. Važiuok namo gerti arbatytės ir paracatamolio.“

O vakare jau prašiau mamos, kad kviestų greitąją, nes temperatūra nekrito, o savijauta labai bloga. Greitosios darbuotojai, kai pasakiau, kiek paracetamolio išgėriau, už galvos susiėmė – o man niekas dozių nebuvo nurodęs. Sakė daktarė, mušt, jei kils virš 38,5 laipsnių, aš ir mušiau, nes blogai buvo.

Kitą dieną vėl nuėjau pas šeimos gydytoją, o ji: „Tai kam ta greitoji, gi nuo 39 dar niekas nenumirė.“

Net nedarbingumo neišrašė. Ir atsisakė pakartoti koronaviruso testą, nes neva nepriklauso. Sakė: „Jei nori, daryk namie.“

Aš paklausiau: „O jei bus teigiamas, kur man kreiptis, kas testą užregistruos?“
Atsakymas: „Niekur, tiesiog pati žinosi, ar sergi, ar ne.“

Jokių kitų tyrimų irgi nedarė. Šita poliklinika tokia jau yra... Visi jauni daktarai tik ateina ir išeina, sėdi visos senos tarkos, kurios nei tyrimų daro, nei kitų vaistų be paracetamolio nežino.

Mane išvis nužudė tas „darykis testą namie ir pati žinosi“ – o jei vaikšto žmogus su kovidu neregistruotu? Nenuostabu, iš kur tiek daug tų susirgimų.

Nuvažiavau kitą dieną į privačią laboratoriją ir jau po pietų turėjau atsakymą. Ir jis, aišku, buvo teigiamas. Norisi palinkėt tom savo darbu nebesidominčiom moterim greičiau eiti į pensiją.

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)