Noriu sužinoti, ar apsaugos darbuotojas neviršijo savo įgaliojimų pasielgdamas taip, kaip pasielgė. Sostinėje, miesto centre esančioje parduotuvėje „Drogas“, prie dviejų nepilnamečių merginų (16 m.) priėjusi apsaugos darbuotoja paprašė parodyti, kas yra jų kišenėse.

Merginos rinkosi šampūnus. Sutrikusios merginos, stebint aplink esantiems pirkėjams, išvertė kišenes.

Apsaugos darbuotoja dar „apčiupinėjo“ kūnus per striukes. Nieko neradusi apsaugos darbuotoja pasišalino. Esu susirūpinusi ir pasipiktinusi. Turiu elementarų klausimą: ar turi teisę apsaugos darbuotojas tikrinti nepilnamečius, nedalyvaujant suaugusiajam? Ar turi teisę apsaugos darbuotoja, tegul tai ir moteris, liesti nepilnamečius be tėvų sutikimo?

Svarbu paminėti ir tai, kad merginos yra smulkaus sudėjimo, neaukštos, tad tikrai negalėjo būti palaikytos pilnametėmis.

***

„Delfi“ kreipėsi į parduotuvės „Drogas“ administraciją, tačiau komentaro nesulaukė. Jį gavus, straipsnis bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)