„Vilniaus šilumos tinklai išjungė karštą vandenį pradžiai 2 dienoms, tada pratęsė iki 5 dienų, dabar pasakė, kad pratęsia dar iki liepos 14 dienos vakaro ir, turbūt, dar pratęs, nes keičia trasą ir nespėja atlikti darbų. Įsivaizduokite, kaip tenka gyventi be karšto vandens, eiti į darbus, kaip reikia nusiprausti ir nuprausti vaikus verdant vandenį puodais ant kaitlentės ir kiek reikės sumokėti už elektrą. Jau kūnas niežti neturint kaip normaliai išsiprausti per tokius karščius, galų gale moterims juk ir jų dienos būna, o vandens šilto nėra, kaip akmens amžiuje, – pasipiktinimą lieja Sausio 13-osios gatvės gyventoja. – Rašau su labai dideliu nusivylimu, erzuliu, bejėgiškumo jausmu, nes taip elgtis su žmonėmis negalima. Čia juk sostinė, 21 amžius, sveiku protu nepaaiškinami dalykai, kad per savaitę laiko negali pakeisti trasos segmento ir paliekami žmonės suktis kaip išmano.“

„Delfi“ skaitytojas Algis taip pat klausia, ar tikrai hidrauliniai bandymai turi trukti septynias dienas iš eilės.

„Vieną karščiausių vasaros savaičių mūsų rajone (Karoliniškėse) išjungtas karštas vanduo. Nei nusiprausi, nei kokybiškai indus susiplausi. Ir taip šimtams namų ūkių ir tūkstančiams gyventojų. Ar tikrai būtina daryti tokius ilgus bandymus ir tvarkymus?“ – klausia jis.

Algis priduria, kad kaip ir pirmoji skaitytoja, abejoja, kad karštas vanduo bus įjungtas jau kelintą kartą atidedant datą.

„Nepavydžiu jų darbuotojams, kurie per nežmoniškus karščius turi keisti vamzdžius. Nepavydžiu ir tiems, kas augina vaikus, namie neturi skalbimo mašinos ar indaplovės.

Vilnius – žalias, gražus, modernus miestas, bet nejučia pasijunti ne Vilniaus, o kokio Kišiniovo gyventoju, kai ryte prieš darbus reikia užsikaisti kelis puodus vandens. Tai ir nepatogu, ir ne itin sanitariška, be to, kelia riziką. Prašytis praustis pas gimines ir draugus irgi nėra pati maloniausia patirtis“, – mintimis dalijasi skaitytojas.

Jis sako suprantantis, kad hidrauliniai bandymai yra reikalingi, tačiau stebisi, kad per tiek dešimtmečių neatsirado efektyvesnių būdų juos atlikti.

Dušas

Sutrukdė liūtis

Vilniaus šilumos tinklų atstovė Sandra Buzaitė „Delfi“ komentavo, kad užsitęsusį karšto vandens išjungimą lėmė vykdomi vamzdynų rekonstrukcijos darbai bei juos sutrikdžiusi liūtis.

„Suprantame, kad laikinas karšto vandens išjungimas klientams kelia papildomų rūpesčių, tačiau vasarą privalome atlikti vamzdynų diagnostiką, labiausiai susidėvėjusias vamzdynų atkarpas rekonstruoti ir taip paruošti infrastruktūrą šildymo sezonui. Visi šie darbai užtikrina, kad paslaugos šaltuoju metų laiku klientus pasieks patikimai bei sklandžiai.

Šiuo metu Karoliniškėse vyksta vamzdynų rekonstrukcijos darbai, kurių metu susidėvėję, nepatikimi, korozijos paveikti vamzdynai yra keičiami naujais.

Būtent dėl šių darbų nedidelei daliai klientų karšto vandens išjungimo terminas buvo pratęstas iki sekmadienio 20:00 val. Tokią situaciją lėmė liūtis, kuri užtvindė darbo zonas ir, deja, neleido užbaigti numatytų darbų penktadienį, kaip buvo planuota“, – aiškina ji.

S. Buzaitė pabrėžia, kad įprastai tokie darbai atliekami darbo dienomis, tačiau dėl susiklosčiusios situacijos šiuo metu darbai tęsiami ir savaitgalį, dirbama dviem pamainomis, darbo sąlygas apsunkina karštis.

„Apgailestaujame, kad klientai dėl šių darbų patiria papildomų rūpesčių ir nepatogumų, tačiau kito būdo pakeisti susidėvėjusius vamzdynus, deja, nėra, todėl labai prašome kantrybės ir supratingumo“, – komentuoja pašnekovė.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt