Neteisėtus veiksmus prie medžių pastebėjo patys gyventojai, kurie įvykį užfiksavo ir patalpino vaizdo įrašą į socialinius tinklus.

„Saugokime medžius ir visa kita. Kai pusė medžio nulupta, kažin ar apsimoka laikyti tokį“, – rašo vaizdo įrašu pasidalinęs gyventojas.

Filmuke galima matyti, kaip darbininkai nulaužia medžio šakas. Medis nėra nukirstas, tačiau pusė jo šakų nulaužta. Taigi, iš vienos pusės medis plikas, iš kitos – su šakomis. Kaip portalui pasakė miesto savivaldybės atstovas, jokio leidimo bet kokio pobūdžio veiksmams su medžiais atlikti rangovas neturėjo.

Medis nulaužytomis šakomis

„Šioje vietoje rangovai turėjo leidimą kasimo darbams, tačiau medžių genėjimas, šalinimas ar bet kokie kiti veiksmai su medžiais neturėjo būti atliekami. Vykdomas tyrimas, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala“, – pasakė Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai darbininkai daro žalą medžiams. Pernai statybų metu rangovai Ceikinių gatvėje nukirto ąžuolą, dėl ko visuomenėje kilo didžiulis skandalas. Dėl to be leidimo nukirtusi ąžuolą UAB „Rinktinės NT“ Vilniaus miesto savivaldybei sumokėjo 150 tūkst. eurų kompensaciją.