Šventę organizuojame penkiese. Svarstėme įvairius standartinius veiklų variantus – fotosesija, koks nors pabėgimo kambarys, piknikas ir panašiai, kol jaunosios sesei nešovė geniali mintis. Kodėl nepadarius jai didelės staigmenos ir kur nors nenuskridus savaitgaliui? Kipras, Kroatija, galbūt Italija ar Ispanija? Na, kur nors, kur geras oras, jūra ir nesibaigiantys vakarėliai...

Mintyse greitai paskaičiavau, kiek tai atsieis: lėktuvo bilietai į abi puses plius minus 150 eurų, čia jau radus kažką pigaus. Tada dar ir lėktuvo bilietas nuotakai, dar po 30 eurų nuo žmogaus. Viešbutis – už dvi naktis iki 200 eurų, priklausomai nuo to, kur skrisime, bet ir kvailam turėtų būti aišku, kad sezono metu nieko labai pigaus nebus. Tada dar maistas ir gėrimai ten, maistas ir gėrimai nuotakai, o kur dar dekoracijos (draugėms atrodo puiki mintis visoms užsidėti nuometus ar šiaip kokį aksesuarą, kad išsiskirtume iš minios), dovana šventės kaltininkei... Supratau, kad jei galutinė suma bus 500 eurų, tai jau bus optimistinis scenarijus.

Iškėliau kainos klausimą bendrame organizatorių susirašinėjime, tačiau kitoms šita mintis taip patiko, esą dar ir pačios pakeliauti gaus, puiki proga, mano argumentas buvo neišgirstas.

Kontekstui – nei viena nesame labai turtinga, dirbame paprastus darbus su vidutiniais atlyginimais. Tikrai nesame iš kokių turtingų šeimų, kasdien nevalgome restoranuose ir nekeliaujame kas antrą mėnesį.

Reikia pridurti, kad paskui, tą patį mėnesį, dar ir vestuvės – juk į vokelį irgi nedėsi mažiau 100 eurų nuo žmogaus. O dar gėlės, nuvykimas į šventės vietą ir visa kita – prisidės dar koks 100.

Taip išeitų, kad ištekinti draugę kainuoja minimalų atlyginimą? Būčiau žinojusi, būčiau prieš metus pradėjusi taupyti. Nedalyvauti irgi negaliu, nes tai viena artimiausių mano draugių. Žodžiu, aš pakraupusi ir jau planuoju, kad kitą mėnesį ar du teks maitintis kruopomis. Man tik įdomu, negi čia dabar normalu leisti tokias sumas mergvakariams? Ar čia tik mano draugės tokios nukvakusios?

Ačiū, kad dalijatės savo istorijomis. Norite pranešti naujieną ar išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt