„Nuo šiol daugiau žalumos net ir stotelėse! Kad laukti viešojo transporto būtų jaukiau, L. Sapiegos sustojimas apsodintas vijokliniais augalais. Tiesa, nauda ne tik estetinė, bet ir praktinė – ateityje jie sukurs pavėsį“, – skelbiama „Facebook“ įraše.

Kauno savivaldybė taip pat pažymėjo, jog augalai turėtų puošti ir daugiau Kauno viešojo transporto stotelių: „Šiemet planuojama papuošti dar dvi stoteles, o kitąmet, jeigu idėja pasiteisins, ir daugiau“.

Ne visi kauniečiai sužavėti

Kol vieni kauniečiai dėkojo už naują idėją ir džiaugėsi grožiu, po Kauno savivaldybės įrašu socialiniame tinkle „Facebook“ pasipylė nemažai ir neigiamų komentarų, kritikuojančių pačias Kauno viešojo transporto stoteles.

„Pradžioje reikėjo pastatyti normalias stoteles, nes kai lietus lyja neįmanoma būti stotelėse, nes iš visur vanduo bėga ant žmonių ir taškosi iš po apačios viskas ant kojų. Kitos stotelės išvis skęsta kai lietus lyja, vos ne ant suoliuko lipti reikia“, – nepasitenkinimą reiškė kaunietė.

Panašių pastebėjimų komentarų sekcijoje buvo ir daugiau: „Gal jūs normalų stogą pirma uždėkit, nes dabar tai tos stotelės jokios funkcijos neatlieka. Lyja tai lyja per visus šonus.“

„Žaluma yra gerai, bet koks proto bokštas pas jus sugalvojo skaidrius, nei kiek netamsintus stogelius? Ar bandėte atviroje saulėje bent 10-15 min. palaukti viešojo transporto? Ypatingai kai lauke 30+ laipsnių?“ – teiravosi klausimą Kauno miesto savivaldybei uždavęs vyras.

Stotelė Kaune

„Aišku mintis gera, nes dabar stotelėse kepina saulė, norisi atsisėsti, o neįmanoma, nes net suoliukas dega. Ir stogas galėtų būti daug platesnis, nes lyjant lietui mažai naudos“, – komentavo dar viena moteris.

Kita „Facebook“ vartotoja teigė, jog didesnė problema yra ne pačios stotelės, o medžių kapojimas bei neatsakingai atliekamos renovacijos, pažeidžiančios medelius.

„Kapojat medžius, naikinat medžių lajas, o dėl šios priežasties mažėja ir silpnėja medžio šaknys. Visame Kaune dėl neatsakingai vykdomų gatvių renovacijų pažeidžiamos medžių šaknys. Medžiai džiūsta Laisvė alėjoje, Savanorių prospekte“, – pasipiktinimą išreiškė kaunietė.

„Nenaikinkit Kauno medžių. Šita stotelių „žaluma“ – tik pinigų plovimas“, – komentavo dar viena moteris.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog nors Kauno savivaldybės specialistai teigė, kad Laisvės alėjos liepoms rekonstrukcija žalos nepadarė, tačiau skaitytojai pastebi, kad kiekvienais metais liepos atrodo vis prasčiau ir jas gali tekti visas išpjauti.

Laisvės alėjoje buvo nupjautos 23 savo amžių nugyvenusios liepos. Jų vietoje kovo mėnesį buvo pasodintos naujos, brandžios liepos iš Vokietijos.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt