Nudistų paplūdimys Valakampiuose oficialiai įteisintas buvo prieš keletą metų. Krūmynuose netoli antrojo Neries (bendrojo) paplūdimio nuogaliai vasarą rinkdavosi ir anksčiau, todėl savivaldybė tiesiog legalizavo de facto susiklosčiusią padėtį. Sutvarkė teritoriją, pragenėjo, nušienavo – kas turėtų ypač patikti daliai etatinių lankytojų, kurie mieliau saulės voniose mirksta ne ant pakrantėje supilto smėlio, o gretimose pievutėse.



Be to, nudistų kampas dabar gausiai sužymėtas. Kas karštą dieną nepageidauja tabaluojančių vaizdelių, mato ženklus, žino, kur nekišti nosies. Kam nė motais – nebekrūpteli netyčia pataikę į Adomo ir (rečiau) Ievos kompaniją.

Bet... Jokio ženklo nėra kitame Neries krante, kur aukštyn šauna miškingi skardžiai, nuo XVIII amžiaus patikimai iškėlę virš urbanistinės plėtros Verkių dvarą. Su puikia ir retai kada tuščia apžvalgos aikštele, iš kurios atsiveria svajingas Valakampių peizažas. 



Vis dėlto sykiais pasitaiko, kad užsisvajoję tėtis ar mama staiga pradeda rausti ir vedasi savo mažuosius į šoną nuodugniau apžiūrėti trupančio rūmų klasicizmo.

Mat populiari miestiečių ir turistų traukos vieta lyg kokia gynybinė bastėja saugo kitoje upės pusėje esantį nudistų paplūdimį – prieini prie įsimylėjėlių sukabintomis spynomis pasišiaušusios tvorelės, ir po kojomis visu gražumu atsiveria nepridengta prisidengti nemėgstančių poilsio zona.



Būna bambančių dėl tokios kaimynystės. Kas nesipyksta su humoro jausmu, apžvalgos aikštelėje pasigenda stacionarių žiūronų, kuriais būtų galima naršyti aplinką įmetus monetą. Įdomu, per kiek sezonų savivaldybei atsipirktų nudistų paplūdimio įrengimas bei priežiūra. 



Gal tai ir yra kadaise reklamuotas Europos G taškas?

Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt