Įvykių esmė: prokuratūra praneša, jog Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras apsiėmė vadovauti ikiteisminiam tyrimui dėl, įtariama, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo šeimos nariui (pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d.). Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl balandžio 4-osios vakaro įvykių, kai policija gavo iškvietimą į Vilniaus rajone gyvenančios Suodaičių šeimos namus, įtariant, kad šeiminio konflikto metu Laurynas Suodaitis smurtavo prieš savo sutuoktinę Viktoriją Siegel.

Siegel yra žinoma nuomonės formuotoja, elektroninės parduotuvės savininkė, vien savo instagrame turinti per 246 tūkst. sekėjų. Bet po šių naujienų ja pradėjo domėtis ir tie, kurie anksčiau jos nesekė. Domėtis ir, kaip sakant, kišti savo trigrašį. Ar skaitėte komentarus?

Po kiekvienu straipsniu, kiekviena feisbuko nuoroda, pilna žinančių, kaip ir kodėl „ji pati nusipelnė“... Žmonės, ar jūs mąstote, ką darote? Teisinate galimą smurtautoją ir puolate auką? Tada nenuostabu, kad tiek daug aukų Lietuvoje tyli. Nekviečia policijos, nekelia triukšmo, nesiskundžia, gavusios „į dūdą“. Nes vis tiek visuomenės akyse liks pačios kaltos. Ar taip kalbėtumėt ir savo artimiesiems? Jeigu jūsų geriausiai draugei kas trenktų į galvą – sakytumėt, pati prisiprašė? Nu ir gerai, kad gavo? Gėda...

Žmonės teisina smurtą, sako, kad moteris pati prisiprašo. Net spėlioja, „už ką“ gavo. Esam viena iš nedaugelio tautų, kur smurtas tarsi ir normalu, nes „o kaip kitaip isterikuojančią bobą į vietą pastatyti“?

Tik va galioja ir atvirkščiai tas pats. Nežinia, kodėl, bet smurtas prieš vyrus taip pat laikomas norma. Grįžo prisigėręs? Gavo į galvą nuo žmonos ir nuėjo miegoti. Pasakė įžeidimą? Gavo antausį ir dar pats atsiprašė.

Nenuostabu, kad kol vyrauja toks požiūris, buitiniai konfliktai ar smurto protrūkiai artimoje aplinkoje tampa linksma feisbuko tema prie kavutės. Kaip galima, įvykus smurtui, dar svarstyti, kuris kaltas... Paskui, tos, kurios komentuojate, nesistebėkite, kai pačios gaunate. Nes juk buvo už ką, ar ne?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)