Čempionatas praėjo nesustygstančiai ir įdomiai - vien ko vertos kalbos apie šališką teisėjų darbą ar nevisiems patikusią vartų linijos technologiją. Dėl teisėjų darbo FIFA- visiškas minusas. Neįtikėtinai brazilus palaikantis japonas grupės rungtynėse su Kroatija, ar raudonomis kortelėmis besišvaistantys arbitrai mačuose tarp Portugalijos ir Vokietijos ar Italijos bei Urugvajaus.

Brazilams klius ir už netvarkingus bei nebaigtus statyti stadionus- keliaujant į stadioną matosi statybų aikštelės, negana to nuo statybų objektų krentantys, o vėliau ir mirštantys statybininkai varo brazilus nusirauti plaukus nuo galvų. Galbūt gyventojų protestai dėl čempionato buvo pagrįsti?

Vienareikšmiškai spręsti dar per anksti, šalis dar nenurimusi: skaičiuojamas pelnas, liejamos ašaros dėl brazilų fiasko, o čia pat dar ir Rio De Žaneiro olimpinės žaidynės.

Pačiu čempionatu sirgaliai liko patenkinti. Atkaklios rungtynės ir ankstyvas favoritų pasitraukimas iš turnyro visuomet prideda žavesio. Anglijos, Ispanijos, Italijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Portugalijos bei Kroatijos rinktinių pasitraukimo po grupių etapo turbūt nesitikėjome. Kaip ir nesitikėjome, kad Kosta Rika sugebės užimti pirmą vietą ,,mirtininkų‘‘ grupėje, praeiti Graikijos barjerą, o ketvirtfinalyje tik po 11 m. baudinių serijos ir L. van Gaalo triukų su vartininkais pralaimėti vėliau 3-ąją vietą užėmusiems olandams.

Favoritų: ispanų, italų, portugalų pasitraukimas po grupės etapo visiškai paaiškinamas: ispaniškoji tiki-taka seniai išnagrinėta, o ir patys ispanai nejaunėja. Italijos žaidimas didelio įspūdžio taip pat nepaliko: vos du įvarčiai per trejas rungtynes ir akivaizdus Cesare Prandelli nesusitvarkymas su aikštingojo Mario Balotelli charakteriu. Portugalai, sumalti jau pirmose rungtynėse nebesugebėjo atsitiesti. Tiesa Cristiano Ronaldo buvo kątik atsigavęs po traumos, tačiau teisintis čia jau per vėlu.

Geriausiu čempionato snaiperiu tapęs Jamesas Rodriguesas sukėlė sumaišį vasaros transferų turguje: šešis įvarčius įmušusio kolumbiečio užsigeidė Madrido ,,Real‘‘ klubas, tačiau dabartinis jaunojo talento darbdavys nelinkęs jo atiduoti karališkajam klubui.

Jamesas Rodriguesas tapo rezultatyviausiu šio čempionato žaidėju, tačiau jis nublanko prieš rekordininku tapusį ir 16 įvarčių per savo dalyvavimo pasaulio čempionatuose įmušusį Miroslavą Klose- ,,Seni Klosės kaulai dar aikštėje‘‘- sakė sporto komentatorius Nerijus Kesminas, tačiau Vokietijos veterano rekordui gali kilti rimta grėsmė- jo komandos draugas Thomasas Mulleris yra įmušęs jau dešimt įvarčių vos per du turnyrus, o šiam talentingam vokiečiui vos 24.

Ir aišku sensacingas Brazilų pralaimėjimas pusfinalyje kaip kumštis tvirtai Vokietijos rinktinei. Šios rungtynės įeis į futbolo istoriją kaip visų laikų didžiausias Brazilijos rinktinės pažeminimas. Tą vakarą puikiai žaidę vokiečiai į neviltį varė ir pačius Brazilijos futbolininkus su Luisu Felipe Scolariu priešakyje, tiek milijonus brazilų fanų prie televizoriaus ekranų. Futbolo ekspertai vieningai tvirtina, kad tai rungtynės kurias rodysime savo anūkams, ir jie turbūt teisųs. Internautai jau spėjo šias rungtynes skambiai pavadinti- ,,Belo horizontės tragedija arba absoliutus Die Mannschafto dominavimas 90 minučių‘‘.

Pats finalas nebuvo toks įspūdingas, tačiau vertas dėmesio. Ką besakytume laimėjo stipresni- Vokietijos rinktinė viso turnyro metu demonstravo stabilų žaidimą, svarbiausiais momentais sužaisdama tiesiog idealiai. Šios rinktinės laukia dar ne viena skambi pergalė- prognozuoja futbolo ekspertai. Kalbant apie argentiniečius, Allesandro Sabella nuveikė didelį darbą, tačiau šiektiek pritrūko- ką padarysi. Geriausio žaidėjo prizas Leoneliui Messi ir jo komandai paguodos nesuteikė, o argentiniečių nuotaikas puikiai atspindėjo jų veidai, po rungtynių stadione skambant Pharello Williamso dainai ,,Happy‘‘.

Na o pabaigai norėčiau pasveikinti mano mėgstamą Vokietijos rinktinę su pergale ir po kurio laiko pasiūlyti jums prisiminti įvykį kuris mus privertė pamiršti problemas ir vienijo visą mėnesį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!