Norėdamas važiuoti, privalai juos prisisukti ir internetu užsiregistruoti „Regitros“ internetiniame puslapyje (leidimas dalyvauti eisme), nurodydamas vairuotojo vardą, pavardę, automobilio markę, datą ir tikslų važiavimo laiką, šis leidimas galioja 24 valandas.

Važiavau tvarkingai ir visapusiškai užpildytais dokumentais Lazdynų gatve, Vilniuje. Mane sustabdė paskui važiavęs policijos ekipažas ir paprašė pateikti reikiamus dokumentus. Pareigūnas paklausė manęs, ar esu užsiregistravęs leidimui dalyvauti eisme, atsakiau, kad taip. Kaip matosi iš mano atsiųstos išrašytos baudos ir leidimo dalyvauti eisme kopijų, kad buvau sustabdytas 2 minutėm vėliau nei išrašyto leidimo laikas. Kažkodėl policijos pareigūnui pasirodė kitaip...

Išrašęs baudą Jis pareiškė, kad labai gerai žino visų mūsų autoprekybininkų melagystes ir apgaules, ir kad visus MUS kiekviename žingsnyje baus be jokio gailesčio. Tokio pikto man gyvenime neteko matyti...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyris

Atsakydami atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, kad į Jus besikreipęs vairuotojas savo laiške rašo, – „Važiavau tvarkingai ir visapusiškai užpildytais dokumentais <...> buvau sustabdytas 2 minutėm vėliau nei išrašyto leidimo laikas“. Tik jis pats galėtų suprantamiau paaiškinti kokia logika vadovaujasi, formuluodamas savo skundą.

Pareigūnams žinomi kartais pasitaikantys atvejai, kai vairuotojai mobiliojo ryšio priemonėmis užsiregistruoja VĮ „Regitra“ tik tuomet, kai pajunta galintys būti sustabdyti ar stabdomi policijos pareigūnų. KET pažeidimo įforminimui reikia kiek laiko, tad kai kuriems vairuotojams pavyksta pirmiems susitvarkyti (šį žodį galima būtų parašyti ir kabutėse) dokumentus ir tokiu būdu formaliai išvengti atsakomybės.