Mano teta yra išsiskyrusi, vaikai visi užaugę, turintys jau ir savo šeimas. Moteris yra emigravusi ir tikrai labai sunkiai dirba, tačiau užsienyje susikūrė sau gyvenimą, taip ten įsikūrė ir jos vaikai. Prieš kelis metus ji atvyko atostogauti į Lietuvą ir susipažino su dabartiniu savo draugu. Tas draugas labai greitai suvystė mano tetą, ji baisiausiai įsimylėjo ir, matyt iš tos meilės, pametė galvą.

Ji dirba ir gyvena užsienyje, jos draugas – Lietuvoje. Ji jam siunčia pinigus, perka automobilius, apmoka visas jo sąskaitas. Tas gal būtų nieko, bet mes su šeimyna išsiaiškinome, kad tetos mylimasis apsimelavęs, niekur nedirba, o tetai esant užsienyje jis gyvena ir bendrauja su kitomis moterimis. Bandėm pasakyti tetai tiesą, bet ji tarsi užsidėjus bloką viskam, ką mes sakome. Tie pokalbiai tik iššaukia konfliktą tarp mūsų, nes tas vyriškis moka apsukti jai galvą ir vis aiškina, kad mes visi pavydim. Visiškas absurdas – mes norime, kad ja nesinaudotų, nes žinome kaip ji sunkiai dirba. O dabar visus pinigus siunčia tam alfonsui, kuris ją mausto. Jis prisiima visokių kreditų, vaidina nuskriaustą, o teta moka jo skolas.

Paskutinis įvykis šokiravo mus visus. Tas vyriškis pasakojo, kad jis prižiūri savo senyvą tetą, kad neturi pinigų vaistams, maistui ir visokioms priemonėms. Tai mano teta siųsdavo jam pinigus. Po kurio laiko jis pranešė, kad jo teta mirė ir dabar vargšas neturi pinigų laidotuvėms. Žinoma, mano teta ir šiuo reikalu pasirūpino. Pervedė jam nemažą sumą pinigų.

Kadangi aš gyvenu netoli to miestelio, kuriame gyvena ir tetos draugas, iš pažįstamų žinau, kad ta teta gyva ir pas jį negyvena – ji gyvena senelių namuose. Tie pažįstami man daug ką papasakojo apie jį. Aš ir pati esu mačiu jį su kitomis moterimis, tačiau teta manimi netiki. Kai pasakiau tetai apie sufalsifikuotas laidotuves, tas alfonsas išsigynė, neva jam buvo gėda prašyti tokios sumos pinigų kažkokiai skolai, tai sugalvojo pasakojimą apie laidotuves. Ir teta, žinoma, nesupyko. Bet ar tai normalu? Nežinau, kuo mano teta yra apgirdyta, neslėpsiu, jos draugas tikrai moka pakalbėti ir įtikinti, bet kai faktai patys kalba už save, matosi, koks baisus išnaudotojas tas žmogus yra.

Kaip tetai atverti akis, kad ji pamatytų, jog tas vyras ją išnaudoja ir tik melžia pinigus? Jokia meile čia net nekvepia. Skaudu žiūrėti, kaip labai gerą žmogų apgaudinėja. Ar tikrai meilė tokia akla?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)