Visi vilniečiai bei kitų miestų gyventojai žino, kad dabar bet kur nesustosi ir juo labiau nemokamai nepastovėsi. Visur ženklai „sustoti draudžiama“, arba „mokamas parkavimas“. Mes praktiškai kiekvieną užsakymą, paimdami ar atiduodami klientui, susiduriame su šia situacija. Kaip žinoma, norint pristatyti užsakymą, reikia kažkur sustoti ir nunešti maistą iki pat kliento durų (tokia pristatymo sąlyga).

Mūsų, kurjerių, atlygis priklauso nuo atliktų užsakymų kiekio, tad stengiesi privažiuoti kuo arčiau adreso. O čia ženklai, draudžiantys sustoti. Štai čia ir tyko miesto viešosios tvarkos sergėtojai. Sakysite, toks jų darbas? Tik ar visos situacijos pateisinamos? Apie vieną tokią ir noriu papasakoti.

Nuvykstu į nurodytą adresą. Gatvė judri, mašinų daug, visos parkavimo vietos užimtos. Bet, mano laimei, viena mašina išvažiuoja ir aš laimingas įlendu į tarpą. Už krepšio, užrakinu ir link laiptinės. Dar kažkaip automatiškai žvilgteliu į laikrodį – rodo 20 val. ir 6 min. Greitai liftu pakylu į 4 aukštą, atiduodu ir lekiu žemyn. Vėl automatiškai žvilgteliu į laikrodį – 20 val. ir 9 min.

Tik priėjęs prie savo automobilio pamatau geltoną lapelį po valytuvu ir nustėrau – bauda už nesumokėtą parkavimą. Pažiūriu į išrašymo laiką – 20 val. ir 7 min! Tai reiškia, didvyris stovėjo man už nugaros, matė, kaip su krepšiu nulėkiau į laiptinę. Tačiau ranka nesudrebėjo, pasinaudojo situacija ir per 1 min išrašęs kvitą skubiai pasišalino (skubiai, nes žinojo, kad, jei užtiksiu bepildantį, gražių žodžių nerinksiu). Pirma mintis – ar tai žmogus? Tikrai taip jo nevadinsiu. Darbo specifika? Kažin, ar tai pateisina.

Aišku, iškart paskambinau nurodytu ant kvito telefono numeriu ir bandau paaiškinti situaciją. Deja, atsakymas irgi stulbina – turi būti sumokėta iš karto, nei minutės nepaliekama. Net nueiti iki parkomato, nes ir per tą trumpą laiką gali būti nubaustas (vėlgi priklauso nuo to, „ant kokio užsišoksi“). O tuo puikiai naudojasi vadinami miesto viešosios tvarkos sargai.

Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt