„Gyvenimas su meile vaikui“ – mokytojos gyvenimo būdas

Mokytoja Vilma Paulauskienė, savo pavyzdžiu, kasdieniu nepertraukiamu darbu labai aiškiai atspindi geros ugdymo įstaigos koncepciją. Įtraukųjį ugdymą ji tikslingai sieja su personalizuotu kiekvieno vaiko ugdymu, atitinkančiu kiekvieno vaiko ugdymo(si) galias ir poreikius. Ji glaudžiai bendrauja, bendradarbiauja su ugdytinių šeimomis. Mokytoja Vilma taikydama metodines naujoves ugdyme, atkakliai įtraukia ne tik vaikus, bet jų šeimas bendrai veiklai – susikūrę savo veiklos tikslus visi yra linkę juos įgyvendinti, todėl ugdymas tampa labai motyvuotas, entuziastingas ir pakankamai autentiškas. „Gyvenimas su meile vaikui“ – mokytojos gyvenimo būdas. 2023 metai vainikuoja visą jos profesinę patirtį ir atsidavimą darbui gražia sukaktimi: Vilma Paulauskienė minėjo 30 metų nepertraukiamo pedagoginio darbo jubiliejų.

Vilma Paulauskienė

2023-ieji metai įsimintini buvo ne tik dėl garbingos profesinės sukakties, bet ir sėkmingo tarptautinio kūrybinio STEAM projekto: „A Journey across the Atlantic ocean / Kelionė per Atlantą“. Šis projektas unikalus tuo, kad buvo organizuojamas kartu su ugdytiniu. Mokytoja Vilma matydama vaiko potencialą ir skatindama jo dar didesnį atsiskleidimą, apjungė net tris, 2023 metais reikšmingus Lietuvai ir ugdymo įstaigai, įvykius: 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno „Lituanicos“ skrydžio metines, Aurimo Valujavičiaus odisėją per Atlanto vandenyną irkline valtimi „Lituanica“ ir ugdytinio Reinhardo Ivanausko (7m.) kūrybinių darbų parodą „Lėktuvai ir aš“, kurioje nuolat skambėjo „Lituanicos“ vardas. Tarptautinio projekto sumanytoja Vilma Paulauskienė ne tik įtraukė vaiką į unikalią patirtinę kelionę, bet ir pritraukė 12 šalių iš 4 žemynų. O projekto ambasadoriumi tapo ir pats Aurimas Valujavičius.

Nuolatinis ir aktyvus dalyvavimas įvairiuose tarptautiniuose, respublikiniuose projektuose, parodose, festivaliuose ir kituose renginiuose nukreipia vaikus patirties tobulinimui, iniciatyvai, saviraiškai, kūrybiškumui, augimui. Keletą ką tik išvardintų veiklų norisi paminėti labiau. Mokytoja Vilma išsiskirdama savo veiklumu, entuziazmu bei ryžtingumu, įtraukdama šeimos narius, organizuoja įvairias edukacines veiklas, išvykas. Viena iš tokių, kuri vaikams buvo be galo svarbi naujų patirčių prasme, buvo tarptautinė kelionė į Tervetės gamtos parką, Latvijoje, kur yra geriausia ir tinkamiausia vieta šeimai su vaikais ir tiems, kurie moka žvelgti į pasaulį vaiko akimis, įžvelgdami gamtos ir pasakos sąsajas. Net kelionės metu buvo vykdomos edukacinės programos, gerosios patirties sklaida, apjungiančios ir suartinančios grupės bendruomenę.

Kasdien dirbant mokytojai Vilmai ugdymo procesas vyksta aktyviai, sėkmingai, sklandžiai ir nuosekliai. Veiklų originalumas ir išskirtinumas lavina kūrybinius vaikų gebėjimus. O pagal kūrybingumo sampratą vaikai nuo mažų dienų nepertraukiamai mokomi:

  • tikėjimo savo galimybėmis, aktyvumo bei iniciatyvumo kaip gyvenimo nuostatos;

  • problemų pastebėjimo ir sprendimų;

  • gebėjimo susidoroti su kasdieniais reikalavimais taikant įvairias strategijas – nuo žiniomis pagrįstos intuicijos iki nuoseklaus mąstymo;

  • naujovių kūrimo atsižvelgiant į vaiko amžiaus galimybes.

Vilma Paulauskienė ir ugdytiniai

Dėka Vilmos, jos ugdytiniai yra originaliai mąstančios asmenybės – geba pamatyti įprastus dalykus kitaip, kurti alternatyvias idėjas, vaizduotėje vizualizuoja problemas ir mąsto metaforomis. Kuomet sukuriama pasitikėjimu grįsta aplinka vaikams, jie tampa nepriklausomi – stiprios savimonės, savarankiškai mąstantys bei tikintys savo sėkme.

Mokytoja įvardijo savo sėkmės paslaptį

„Taip gyvenime nutinka, kai Dievas Tau patiki visus Karalystės raktus. O sėkmės kelias – daug dirbti, dažnai šypsotis ir visada laikytis duoto žodžio. Tuomet pastebi, kiek aplink „gyvena“ mylinčių širdžių. Vaikai juk yra mūsų ateitis, jie visada privalo būti laimingiausi, jie turi teisę „Gyventi su Meile“, – dalijosi mokytoja.

Su didžiausia pagarba, visų „Padaužiukų“ grupės tėvų iniciatyva, sveikiname savo mylimą mokytoją Vilmą Paulauskienę Mokytojų dienos proga, linkėdami, kad Aukščiausios jėgos laimintų jos nuostabų kelią – „Gyvenimą su Meile vaikui.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją