Labai norėčiau sužinoti šios apklausos rezultatus, bet turiu įtarimą, jog visuomenė skiltų į dvi dalis. Mažesnioji taupytų kelionei ar išleistų pramogoms ir būtų už tai smerkiami, kaip tie, kurie nieko nesupranta apie gyvenimą ir visiškai nesupranta, kaip reikia gyventi. Didesnioji dalis (spėju koks 70 proc.) sakytų, jog neturi pinigų, nes tie, kur „juodai dienai“ nesiskaito, o gyvenimas Lietuvoje kasdien vis blogėja ir tiesiog „negalima“ juo mėgautis. Nes... Tiesiog negalima.

O jeigu tu mėgaujiesi gyvenimu, esi tiesiog visuomenės priešas. Tokia tapo ir mokytoja Veronika. 1895 DELFI komentarai, 1050 feisbuko komentarų ir apie 1790 valandų skaitymo laiko. Mokytoja, kuri išdrįso papasakoti apie tai, jog jai patinka egzotiškos kelionės. Įsivaizduojate, mokytoja, kuri mėgaujasi gyvenimu? Vien perskaičius šitą sakinį tūlam lietuviui suskausta širdį. Gal mokesčių nemoka? Gal vyrą turtingą turi, todėl viskas „ant lėkštutės“ padėta? O gal išvis specialiai per pamokas vaikų nemoko, kad po darbo papildomai užsidirbtų?

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Pykstame, jog Lietuvoje neįmanoma gyventi ir nekenčiame tų, kuriems tai pavyksta. Mieli lietuviai, juoda diena tikrai ateis ir krizė jau ne už kalnų, bet gal bent per Kalėdas ištirpdykime savyje tūnantį „heiterį“ ir pasidžiaukime už kitus. Juk Kalėdos – stebuklų metas!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.