Įsivaizduokite, jūs dirbate įstaigoje 28-erius metus ir darbdavys jums pasako, kad kitais metais dirbsite tą patį darbą, turėsite trumpesnes atostogas, atlyginimas jums nekils, nors kitiems didės, ir jokios kompensacijos už pablogėjusias darbo sąlygas negausite, nes liekate dirbti toje pačioje darbo vietoje. Sakote, kad teisinėje valstybėje taip negali būti? Pasirodo, kad gali.

Po profesionalų priimtų pataisų valstybės tarnybos įstatyme, daugeliui informacinių technologijų specialistų nebeliko galimybių būti valstybės tarnautojais, nes valdantieji profesionalai ir jiems norintys įtikti darbdaviai labai gerai supranta kas yra tiesioginės ir netiesioginės viešojo administravimo funkcijos. Taip nutiko ir man.

Mano 28-erių metų darbo stažas valstybės tarnyboje informacinių technologijų srityje tapo nulinis ir skaičiuojamas iš naujo, nes dabar dirbu pagal darbo sutartį. Kaip ir anksčiau, atlieku tiesiogines ir netiesiogines viešojo administravimo funkcijas, atostogos sutrumpėjo, atlyginimas nepakito ir jokių kompensacijų negavau, nes likau dirbti toje pačioje darbo vietoje. „Ačiū“ jums, profesionalai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.