Man kilo „geniali“ mintis – inicijuoti pokalbį važiuojant automobiliu. Vyras vairuoja, aš pilu druską ant santykių žaizdos, o ant galinės sėdynės sėdi trys vaikai, suglaudę ausis.

Nuo namų nuvažiavome apie 2 kilometrus ir vyrą nufotografavo radaras, nes nesumažino greičio lėtesniame kelio ruože. Tą vietą abu žinojome puikiai. Vyras drėbtelėjo: „Tu mokėsi baudą.“

Tada įsivyravo tyla. Aš mintyse padėkojau ženklui iš kelių policijos, kad automobilis nėra tinkama vieta narplioti santykius, kad išsisukome su bauda ir galimai išvengėme gerokai skaudesnių pasekmių.

Dabar džiaugiamės santykių renesansu. Išmokau trumpai, lyg tarp kitko, bet kokioje gyvenimiškoje situacijoje pasakyti, jei tuo metu pasijuntu blogai. Raktinis žodis – trumpai.

Pradėjau vėl čiauškėti, kad atskleisčiau sudėtingą moters vidinį pasaulį. Plepėjime persipina dėkingumas, nesupratimas, istorijos, vertybės, juokai, pamokymai... Tapau katyte, kuri prasilenkdama dažniausiai nori apsikabinti, pasimeilinti, o kartais – įdrėksti.

Gyvenkime draugiškai, – ypač mažose mašinų erdvėse.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „NežVairuok“. Siųskite savo istoriją adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite „iPhone 11“ telefoną bei ERGO draudimą metams! Konkurso taisykles rasite paspaudę štai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)