Mokiniai turėjo progos susipažinti su sporto organizatorių, fotografų ir žurnalistų darbu. Mokytojai tuo metu klausė paskaitų apie neformaliojo švietimo aktualumą šiuolaikiniame pasaulyje, neformaliojo ugdymo sąsajas su olimpiniu švietimu. Mokymuose dalyvavo apie 70 dalyvių iš 10 Lietuvos mokyklų.

Lektoriai, naudodami įvairiausius metodus, pradedant šokio sirtakio pamokėlėmis ir baigiant komandinėmis bei kūrybinėmis užduotimis, siekė parodyti, kokią galią turi mūsų bendras aktyvių žmonių darbas. Be to, vienijami bendrų idėjų, turėjome galimybę susipažinti su kitų miestų bendraamžiais. Kartu praleistas laikas suteikė ne tik patirties, bet ir šiltų ir gerų emocijų.

Kitą dieną, vasario 14 d., sporto mėgėjus, ne tik druskininkiečius, bet iš visos Lietuvos sukvietė „LTeam žiemos olimpinis festivalis“. Šventė prasidėjo dalyvių eisena. Pagrindinėje miesto aikštėje buvo uždegta olimpinė ugnis. Sveikinimo žodį tarė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir pakvietė dalyvauti žiemos olimpinėse žaidynėse.

Mūsų mokyklos antrokas Alanas Laurinskas dalyvavo snieglenčių sporto rungtyje ir tarp 20 dalyvių iškovojo trečią vietą.

Mes įrodėme, jog idėjomis ir darbu kiekvienas galime prisidėti prie Lietuvos olimpinės kartos augimo.

Gabija Galbogytė, I a klasės mokinė, Vida Januševičienė, kūno kultūros mokytoja