Jau antrus metus Pilaitės gimnazijos sporto šventės atidarymą paskelbė ir dalyvių pramankštą vedė VRM orkestras. Šventėje dalyvavo svečių iš 5-ojo policijos komisariato (5 VPK) bei Lenkijos Vroclavo licėjaus – iš mūsų kaimyninės šalies atvyko gimnazistai, kurie pas mus svečiavosi pagal mainų programą.

Netrukus prasidėjo audringa ir sirgalius bei dalyvius kaitinanti kova. Gimnazistai rungėsi įvairaus pobūdžio rungtyse nuo estafetinio bėgimo iki smiginio turnyro, kuris tapo tikra sensacija, nes visiems buvo įdomu išbandyti jėgas naujoje ir įdomioje užduotyje. Taip pat atsirado naujų užduočių turistinėje rungtyje.

Dalyviai turėjo lipti virvėmis, nušokti tam tikrą atstumą bei stengtis išlaikyti balansą nenukrisdami nuo lyno. Deja, be traumų neapsieita. Keli moksleiviai perkaito saulėje, o kai kurie pakankamai neapšilo ir nesunkiai pasitempė kojas. Laimei, traumos buvo nerimtos ir nuotaikos nesugadino.

Kai kurių gimnazistų tėveliai atėjo palaikyti savo atžalų, o klasės dėl to gavo netgi papildomų taškų. Taip pat papildomi taškai buvo skiriami už vienodą komandos aprangą, emblemas ar sportinę atributiką, išskiriančią komandą iš kitų. Rungtyniavo ir gimnazijos svečiai, kurie subūrė savo komandą. Nuotaikingą šventės atmosferą ir dalyvių užsidegimą kurstė viso renginio metu skambėję  muzikos hitai.

Sporto šventę rėmė valgykla, gimnazijos pirmų klasių bei kelių antrokų ir trečiokų klasių tėvų komitetai, parūpinę saldžių prizų ir tinklinio kamuolių. Nuotaikingą šventę vainikavo ne tik visų komandų apdovanojimai, bet ir prizai komandoms, laimėjusioms tarpklasines tinklinio varžybas.

Ainė Skurdenytė, II d kl.